Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 23:51, 22 mar 2025

Bożena - no wiedziałam, że na Ciebie można liczyć
Są ludzie, którzy mają ogród we krwi, wyssany z mlekiem rodzicielskim W mojej rodzinie tradycji ogrodowych brak, doświadczeń przodków - zero Moje grzebanie w ziemi jest jakimś Jednym Wielkim Przypadkiem

Vita - jak ja rozumiem Twoje obawy Ale chyba faktycznie tak zrobię jak Patrycja sugeruje - metr rabaty to metr rabaty, a sadzonki będą w literę W - miejsca powinno być dla wszystkich
Te arbuzy to mi się trochę w głowie nie mieszczą, ale kuszą Mam odłożonych kilka filmików o uprawie arbuzów - dziś jeden zdążyłam obejrzeć, o cięciu nie było mowy Jak posiadłaś jakąś wiedzę tajemną - pisz

Ania - nie mam niestety innego miejsca na pomidory - Philovita w foliaku się sprawdziła, sprawdzi się i w szklarni Faktycznie karłowe poupycham w doniczki, ale też nie mam za dużo miejsca na nie Będzie co będzie - kolejny rok doświadczeń

Mirka - bardziej się zrelaksowałam, niż napracowałam Szklarnia będzie 4,37x2,44

Patrycja - ja mam tyczki 170 cm, kupione zimą, te spiralne, zobaczymy jak się sprawdzą. Też co roku mam plan prowadzenia na jeden pęd, ale zawsze jakiś zabłąkany drugi się znajduje
Gruszka_na_w... 21:59, 23 mar 2025

Podziwiam graficzne przedstawienie nasadzeń w szklarni. Te kółeczka to cyrklem robione? Nad wyraz precyzyjne są.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AgaBoso 10:43, 24 mar 2025

Magara napisał(a)
Patrycja, wrzucając dziś swój pomidorowy plan, mocno mnie zmotywowała

Taki piękny plan, że może i ja swój narysuję.
Judith 11:22, 24 mar 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Podziwiam graficzne przedstawienie nasadzeń w szklarni. Te kółeczka to cyrklem robione? Nad wyraz precyzyjne są.

Coś czuję, że te kółeczka to od ręki machnięte, a nie cyrklem . Mistrzostwo!
Polon 13:17, 24 mar 2025

Stawiam na odrysowanie kuleczek od czegoś - nakrętka? Mniejsze od monety?
Magara 22:49, 25 mar 2025

Kółeczka idealne nie są, rysowane bynajmniej nie cyrklem, jak również nie machnięte od ręki Starannie (mniej lub bardziej) ołóweczkiem prowadzone, do momentu uzyskania kształtu zadowalającego, później poprawione markerem Taka terapia na bezsenność
Gosia - pomysł z monetami idealny, za rok wykorzystam na pewno, mniej się skupię na kółeczkach a bardziej na idealnym pokolorowaniu
Agnieszka - plan koniecznie rysuj, nawet jak nie cierpisz na nocny natłok myśli

Dziewczyny - zaglądam do Was z telefonu i kibicuję wszystkim Waszym działaniom wiosennym
Nie lubię na forum pisać z telefonu, a kiedy wieczorem otwieram laptopa to sił mi wystarcza na załatwienie najpotrzebniejszych spraw netowych.
Ja poza domem/ogrodem już/tylko drugi dzień. Życie wielkomiejskie mnie przytłacza na każdym kroku. Odwykłam. Natłok obowiązków, spraw do załatwienia i ogarnięcia tutaj - też mnie pokonuje. Ale jakoś muszę się wygrzebać i te dwa światy pogodzić...
Gruszka_na_w... 21:36, 26 mar 2025

Magara napisał(a)
Ale jakoś muszę się wygrzebać i te dwa światy pogodzić...

I tego się trzymajmy. Na przednówku forma zwykle pikuje, ale kole maja powinno być już lepiej.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
magewa 19:59, 28 mar 2025

Hej Magarku
Alija 20:59, 29 mar 2025

Magara napisał(a)

Ja poza domem/ogrodem już/tylko drugi dzień. Życie wielkomiejskie mnie przytłacza na każdym kroku. Odwykłam. Natłok obowiązków, spraw do załatwienia i ogarnięcia tutaj - też mnie pokonuje. Ale jakoś muszę się wygrzebać i te dwa światy pogodzić...

Magarku, no musisz jakoś pogodzić, nie ma wyjścia. Będzie dobrze, pozdrawiam wiosennie, trzymaj się.
Magara 23:15, 29 mar 2025

Hania, Alicja - staram się Aktualnie jestem u siebie - radość wielka