Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Basieksp 22:31, 02 kwi 2025

A ja się cieszyłam, że w weekend na leśnym spacerze na końską k..e trafiłam i mam ją już na ogrodzie rozpracowaną, a tu tyle dobroci
LIDKA 22:33, 02 kwi 2025

Ale masz radoche. Tylko latania z taczką nie zazdroszczę.
Alija 22:54, 02 kwi 2025

Trzy tony kompostu, no szok, ogród się ucieszy.
Magara 23:30, 02 kwi 2025

Dziewczęta Kochane (no i Marcin )

Bardzo się cieszę, że podzielacie moją euforię Wiedziałam, że tak będzie, no na to liczyłam
Super się jest podzielić dobrą nowiną i odczuć, że się nie jest jakimś wyobcowanym świrem, który się cieszy z trzech ton ładunku, za który trzeba zapłacić po to żeby rośliny lepiej rosły a rabaty ładniej wyglądały

Trochę dziś ochłonęłam, bo to jednak była mega szybka akcja. Jednego dnia się dowiedziałam, że produkują, drugiego, że trzeba zamawiać, trzeciego zamówiłam i się dowiedziałam, że trzy tygodnie będę musiała poczekać, a następnego, że zasadniczo zaraz mi mogą przywieźć
Dziś trochę spokojniej, dogadałam się, że transport będzie ostatecznie w poniedziałek.
Prognozy pogody trochę psują szyki ale jakoś te trzy tony przechowam, nakryję plandeką i poczekam na kolejny rzut wiosny
Sama jestem ciekawa ile tego przywiozą - w żaden sposób nie jestem w stanie tego zweryfikować
Jak woziłam z Szadółek to wychodziło nam 140-180 kg, raz chyba 200, ale waga też miała z założenia błąd. Wiem, że Szadółki jak miały akcję kompost dla mieszkańca - to tona mieściła się w big bagu. Myślę, że wszystko zależy od różnych czynników - jak kompost mokry, będzie cięższy i będzie go mniej. Nic to, zamówiony, zaklepany, zobaczymy co będzie Jak będzie lipny jakościowo będę przesiewać
Jedno jest pewne - glebę wspomoże
Magara 23:49, 02 kwi 2025

Mirka - kupiłam Tona - 20 zeta + VAT. Transport - dużo więcej Ale się zdecydowałam, żeby nie latać, nie dzwonić, nie szukać, nie prosić Bo i tak mi wychodzi taniej niż do mnie targać z Szadółek - za daleko, sam transport mi 6 stów wychodził

Zuza - sama jestem ciekawa co dostanę Miało być inaczej, miałam jechać obejrzeć, pomyśleć, później ewentualnie zamówić, a wyszło jak wyszło

Patrycja - fotkę zrobię Też mnie ciekawi ile tego będzie

TARcia - moim zdaniem Szadółki popełniają błąd nie ogarniając transportu. Tutaj/lokalnie się miło zdziwiłam - "ależ oczywiście, mamy transport" - tanio nie jest, ale bezproblemowo

Mrokaśku - ogarniaj lokalne zbieralnie śmieci = zakłady zagospodarowania odpadów Mi też się wydawało niemożliwym powstanie kompostowni w pobliżu A jednak

Beata - wszystko Ci napiszę jak się okaże, że towar wart uwagi

Ania - nowa szklarnia to wielki znak zapytania Póki co rozwalony stary fundament i powstaje nowy, jakaś finezyjna konstrukcja Nie chodzę tam, nie wnikam, nie dopytuję Wyraziłam tylko swoje oczekiwanie, że na 1 maja ma być wszystko gotowe

Magara 00:02, 03 kwi 2025

Widmo kompostu dało mi powera - kanciki i odchwaszczanie w tempie rakiety

Magara 00:04, 03 kwi 2025

I kilka kwiatków zostawiam:
:

UrsaMaior 00:23, 03 kwi 2025

Ach kompost, mniam mniam Kurczę, przypomniałaś mi, że korę muszę zamówić...
GingerO 06:08, 03 kwi 2025

Magara,
Jak Wy robicie te kanciki? I czym?
antracyt 06:46, 03 kwi 2025

Kanciki wyszły idealne i pięknie podkreślają urodę wiosennego ogrodu

Certyfikowany kompost na pewno będzie lepszy niż mój niecertyfikowany
Chociaż uważam, że na rabaty kwiatowe każdy jest lepszy niż jego brak (przynajmniej na mojej piaszczystej patelni).