Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

antracyt 08:04, 04 kwi 2025

Ja u siebie nie zauważyłam różnicy.
Makao 08:37, 04 kwi 2025

Pięknie ta rabata wygląda po nałożeniu kompostu. Rośliny świecą z daleka.
Kurcze może poszukam czy gdzieś w okolicy dalszej nie sprzedają kompostu. U nas w mieście niestety nie sprzedają na tony.
PrawieBory 08:53, 04 kwi 2025

Daga- super że znalazłaś kompost blisko siebie. Ja mam takie źródło jakieś 6 km ode mnie. Jak zakładałam ogród to kompost kupowałam wywrotkami. Mój mąż twierdzi, że nigdy nie widział abym z czegoś się tak cieszyła. Ale to przecież wiadomo, że tylko zielony świr może tak się cieszyć z kompostu i gó..a
vita 10:23, 04 kwi 2025

Dobrze, że przed rozrzuceniem kompostu wyplewiłaś i zrobiłaś kanciki. Po ciężkiej robocie rozwożenia efekt będzie natychmiastowy Kompost z Szadółek jest chyba wolny od nasion chwastów, przyglądałam mu się u Kasi B. Na rabaty ozdobne idealny
TAR 10:26, 04 kwi 2025

Daga, jak masz jakies wartosciowe roslinki co juz ruszyly to moze okryj dzisiaj, ja planuje kloniki, ktorym liscie poszły i judaszowce, bo maja pąki kwiatowe, byloby zal jakby przemarzły. Reszta sobie poradzi.
Basieksp 10:57, 04 kwi 2025

TAR napisał(a)
Daga, jak masz jakies wartosciowe roslinki co juz ruszyly to moze okryj dzisiaj, ja planuje kloniki, ktorym liscie poszły i judaszowce, bo maja pąki kwiatowe, byloby zal jakby przemarzły. Reszta sobie poradzi.

Też będę okrywać to co dam radę.
GingerO 11:04, 04 kwi 2025

Dziękuję Ci dobra kobieto za wyjaśnienie kancikowania. U mnie jak u części forumowiczek - choroba pokrzyżowała plany ogrodowe. Tak więc cieszę się na zimny weekend, wreszcie wyleze, bo niestety chora do pracy łażę. Mam jedną rabatę przed domem, to zrobię taki kancik jak się wykuruje
Patrycja_KG_Lu 13:33, 04 kwi 2025

GingerO napisał(a)
Dziękuję Ci dobra kobieto za wyjaśnienie kancikowania. U mnie jak u części forumowiczek - choroba pokrzyżowała plany ogrodowe. Tak więc cieszę się na zimny weekend, wreszcie wyleze, bo niestety chora do pracy łażę. Mam jedną rabatę przed domem, to zrobię taki kancik jak się wykuruje

Ten szybki filmik był pomocny dla mnie, bo dopiero na jesieni pierwszy raz robiłam kancik.

https://pin.it/Wikn72Rsl
Polon 13:57, 04 kwi 2025

Filmik super, ale jaka ziemia czarna, pozazdrościć

Magara - Kiedy te trzy tony złota przyjeżdżają? Ale będzie się działo
Joku 20:22, 04 kwi 2025

Widziałam rabaty wyściółkowane kompostem u Danusi w Przypkach i u Kasi Bellingham. Według mnie nie było żadnego mieszania z podłożem tylko dość gruba warstwa kompostu na wierzchu. Tak jak się sypie np. korę.