Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

TAR 10:23, 02 kwi 2025

Miskantowo napisał(a)

Tar, można kupić więcej na jeden raz ale trzeba to uzgodnić w kompostowni.
Wtedy załadują to ładowarką.

Jeżeli bierzesz przyczepkę lub pakujesz do osobówki to bierzesz rękawice, buty bardziej robocze, worki i łopatę (niekoniecznie, my pożyczamy od pana na miejscu)
Zabierz też sznurek do wiązania zapakowanych worków.

Zawsze warto upewnić się, ze akurat tego dnia kompost sprzedają. Trafiliśmy raz na kilkudniowy „przestój”

Dzwonilam rano, na razie wydaja jedynie po 1 tonie kompostu, tak powiedziala Pani, ladowac trzeba samemu. W soboty do 12-tej mozna przyjechac. W sumie dla mnie kilka workow to juz duzo. Ubior wiadomo, rekawice sa zawsze w bagazniku.
Kordina 10:33, 02 kwi 2025

Tylko ogrodniczki potrafią tak cieszyć się z gó..a a nie! Jeszcze żuki gnojowe też!
TAR 10:49, 02 kwi 2025

Ostatnio zaczelam kupowac inny niz zwykle suszony obornik konski. Nie sa to rowne wałeczki tylko konskie ususzone kupy ze słomą. I tak sie zastanawiam czy nie sa lepsze od tych wałeczow tylko "pachnacych" obornikiem. Od tego samego producenta biore tez owczy.
LIDKA 11:02, 02 kwi 2025

Tarcia Daj namiar na ten koński.

Myśle że on bedzie nieprzerobiony a więc bogatszy w skladniki.
Przyda mi się pod róże.
Makao 11:53, 02 kwi 2025

Ależ super wieści z tym kompostem. My chcemy czarnoziemu sobie kupić bo potrzebujemy dużo ziemii a nasz kompost pozostawia wiele do życzenia.
Taki kupny na tony to spełnienie marzeń (oczywiście zaraz po oborniku od rolnika) i jest z czego się cieszyć
Cieszę się razem z Tobą

A kiedy nową szklarnię pokażesz??
No toż ja tu z niecierpliwości usycham

Zobaczyłam tyle wpisów i od razu pomyślałam „oooo, szklarnia stoi” a tu kompost
pestka56 12:39, 02 kwi 2025

My wozimy kompost przyczepką z pryzmy u przyjaciela. Jego ogród (4 km od nas) produkuje takie nadmiary do kompostowania, że ma się czym dzielić.
Naszego własnego kompostu zawsze jest zbyt malo. Jednak ostatnia jesień pokazała, że muszę pomyśleć o osobnym kompostowniku na liście. Na rabatach, gdzie zgarnialiśmy wszystko co spadło z brzóz i wierzb zaległa dość gruba warstw i póki co nie wygląda to ładnie.
Judith 13:53, 02 kwi 2025

Przyłączam się do wspólnego przeżywania kompostowej radości .
Kasya 14:43, 02 kwi 2025

Cos u mnie zostawilas podczas wizyty kolezanko hmm
Przyszlam odniesc wiec niniejszym zostawiam
Tylko tym czarnym zlotem sobie nie utytłaj
Rojodziejowa 15:15, 02 kwi 2025

No kompościk to marzenie! Wszyscy dobrze rozumiemy tą radość
Gruszka_na_w... 22:09, 02 kwi 2025

Kompostu mierzonego tonami nigdy na oczy nie widziałam. Dla mnie trzy tony brzmią jak bajka z mchu i paproci. Jestem w stanie wyobrazić sobie Twoją radość.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies