Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

AgaBoso 08:18, 02 kwi 2025

Tyle radości, aż mi się przypomniało gotowanie z błota w dzieciństwie.
mrokasia 08:20, 02 kwi 2025

Ooooo, cudownie, tyle kompostu .
Patrycja_KG_Lu 08:41, 02 kwi 2025

Zrób fotkę jak przyjedzie. Ciekawi mnie ile on objętościowo zajmuje. Radość zrozumiała jak przystało na aktywnie ogrodującego ogrodnika
Miskantowo 09:02, 02 kwi 2025

Tak, to jest miejsce, w którym każdy zrozumie euforię towarzyszącą zakupowi 3 t kompostu albo kilku taczek

Nie dosć, ze uszczęśliwisz rośliny to jeszcze jak to wygląda!
Piękne sa rabaty wyściółkowane kompostem.
TAR 09:04, 02 kwi 2025

Ale super, ja jestem skazana na Szadólki, mam w dwie strony 40 km ale i tak nie dowiozą, trzeba ruszyc sie samemu. Moze jak w sobote bedzie zimno a takie sa prognozy bujniemy sie po czarne zloto.
mrokasia 09:17, 02 kwi 2025

TAR napisał(a)
Ale super, ja jestem skazana na Szadólki, ja mam w dwie strony 40 km ale i tak nie dowioza i trzeba ruszyc sie samemu

I tak masz super, ja nie mam w pobliżu takiej kompostowni sprzedającej kompost.
TAR 09:21, 02 kwi 2025

mrokasia napisał(a)

I tak masz super, ja nie mam w pobliżu takiej kompostowni sprzedającej kompost.

Tak, to jest super. Pozyczymy przyczepke od sasiada. Kompost z naszej kompostowni ma certyfikat. Ale na osobe mozna tylko 1 tone wziac. Mnie i jedna styknie. Bede do dolkow dawac na jałowej.
Juzia 09:27, 02 kwi 2025

NO to się trochę utyrasz

Mnie mała przyczepka jesienią zmęczyła... a co dopiero 3t
Miskantowo 09:38, 02 kwi 2025

TAR napisał(a)

Tak, to jest super. Pozyczymy przyczepke od sasiada. Kompost z naszej kompostowni ma certyfikat. Ale na osobe mozna tylko 1 tone wziac. Mnie i jedna styknie. Bede do dolkow dawac na jałowej.

Tar, można kupić więcej na jeden raz ale trzeba to uzgodnić w kompostowni.
Wtedy załadują to ładowarką.

Jeżeli bierzesz przyczepkę lub pakujesz do osobówki to bierzesz rękawice, buty bardziej robocze, worki i łopatę (niekoniecznie, my pożyczamy od pana na miejscu)
Zabierz też sznurek do wiązania zapakowanych worków.

Zawsze warto upewnić się, ze akurat tego dnia kompost sprzedają. Trafiliśmy raz na kilkudniowy „przestój”
Bee 09:58, 02 kwi 2025

Magara napisał(a)
Muszę, bo się uduszę
Mianowicie podzielić się z Wami mega dobrą informacją, a wiem, że tylko tutaj znajdę zrozumienie i euforię bliską mojej

Jadą do mnie trzy tony kompostu

Od wielu miesięcy zastanawiałam się jak ogarnąć transport kompostu z gdańskich Szadółek - kompost fajny, ale 80 km mnie przerastało jeżeli chodzi o koszt dowozu - liczony w obie strony.
Zupełnie przypadkowo dowiedziałam się, że lokalny Zakład Zagospodarowania Odpadów zbudował niedawno kompostownię Mają nawet certyfikat Ministerstwa Certyfikat mam w głębokim poważaniu, pod warzywa kompostu kupnego nie zamierzam stosować, ale jako ściółkę na rabaty ozdobne - jak najbardziej
Dogadałam się, trzy tony w drodze
Cieszę się jak dziecko na nową lalkę albo trzy

Maga gdzie jest ten lokalny Zakład Zagospodarowania Odpadów ????????????? Daj znać na priv jakiś kontakt. Ile zapłacisz?

O rany jak Ci zazdroszczę! Ja do Szadółek mam też całe 70 km Może Twoje odkrycie byłoby gdzieś bliżej Sulęczyna? Tak sobie marzę.