Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Gruszka_na_w... 14:41, 02 kwi 2022

Margerytka40 napisał(a)
U mnie Evergoldy tak nie wyglądają teraz. Nie są suche. Jeśli to one faktycznie to raczej zdechłe. Może to coś innego.

Evergoldy są w naszych warunkach zimozielone. Nawet po przycięciu.
Tak u mnie wygląda molinia Variegata.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
malgol 14:44, 02 kwi 2022

Też mam evergoldy i są zielono białymi kępami. Nawet zimą. Prędzej to carex elata, ale wg mnie też nigdy tak nue wysycha. Moja ma suche pojedyncze zdzbla. Według mnie to jakaś trawa a nie turzyca
malgol 14:49, 02 kwi 2022

Obejrzałam zdjęcie z sadzenia...no jak nic catex evergold, ale ze tak wysechl był? Nie do wiary
Magara 00:03, 03 kwi 2022

No nie pocieszyłyście mnie za bardzo
Coraz bardziej się skłaniam do wersji carexa evergold bo to zielsko popularne więc możliwe, że w kwiaciarni przycmentarnej było do kupienia Bardziej wyszukanych roślin tam raczej nie da się kupić
Ale jakoś się sama pocieszam, że to nie jest możliwe żeby tyle sadzonek, w różnych miejscach rosnących, zdechło w jedną, niezbyt srogą zimę. Staram się być optymistką, mimo wszystko

A optymizmu mi trzeba. Dziś siałam w skrzyniach warzywnych bób, marchew, pietruszkę, szpinak, koper, rzodkiewki. Skrzynie jesienią wyściółkowane własnym kompostem. I jak robiłam rowki do siania - to pełno żółtych kulek... Ślimaki jak nic Pewnie te jaja z kompostem przyniesione Więc moje zapory na ślimaki chyba nie mają racji bytu skoro ślimaki nie z zewnątrz, a z wewnątrz będą atakować

Magara 00:04, 03 kwi 2022

Rumianko - a skąd Ty wiesz co masz na której stronie w wątku? Jest jakaś tajemna metoda na szukanie i znalezienie?
Johanka77 10:04, 03 kwi 2022

Ja tam lubię jak mi coś zdycha.
Będzie nowe!
Rumianka 15:49, 03 kwi 2022

Magara napisał(a)
Rumianko - a skąd Ty wiesz co masz na której stronie w wątku? Jest jakaś tajemna metoda na szukanie i znalezienie?

Ha, ha tajemnej metody nie ma, ale z reguły pamiętam pobieżnie, co w którym okresie rosło, cofnę się w tył wątku, i szukam aż znajdę. Najłatwiej jest szukać poprzez pasek u góry np. teraz widzę w Twoim wątku to:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/11305-magary-dramaty-z-rabaty?page=94&quo

i jest tam strona: page =94...jak chcę znaleźć wcześniejszą stronkę wątku, to kasuję np tę 94 a wpisuję np 52...itp. i enter

nie wiem, czy napisałam zrozumiale...jak nie to pytaj dalej...
Zaraz napiszę priv.
Gosialuk 17:37, 03 kwi 2022

Ale szkoda, że nie ma możliwości przeszukiwania danego jednego wątku po jakimś słowie lub osobie. Myślę, że byłaby to bardzo przydatna funkcja.
Magara 23:32, 03 kwi 2022

Johanka - ja wolę jak rośnie a nie zdycha Miejsca na chciejstwa jeszcze mam

Rumianko, Gosiu - ten sposób znam, myślałam, że jest jakiś inny, bardziej tajemny, tak jak Gosia pisze - przeszukiwanie konkretnego wątku
Martka 08:19, 04 kwi 2022

Magaro, trawki wyglądają słabo, ja też w przeciwieństwie do Johanki wolę, jak rośnie . Jeśli nic z nich nie będzie, to jaki plan? U mnie trawy też słabo, w zeszłym roku straciłam tyle hakonechloa, że nawet pisać o tym nie mam sił, ale posadziłam teraz seslerię i czekam, ta ponoć nie do zajechania.

Wyszukiwarka tu jest trochę słaba rozumiem, że wszystko ogarnia informatycznie jedna osoba, więc nie można mieć oczekiwań, ale jakże by to było pięknie, gdyby można było przeglądać poszczególne wątki filtrując w nich tylko wpisy autora wątku. O tym marzę, bo wiele wątków bym chętnie przejrzała, ale przeklikiwanie się przez dwa tysiące stron, których mogłabym zobaczyć sto, jest ponad siły... Może kiedyś coś się zdarzy w tej kwestii pozytywnego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies