Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Gruszka_na_w... 20:12, 31 mar 2022

Daga pisała, że brzegi są zielone, a środek jasny, kremowy. Evergold ma środek żółty. Z tego powodu ją wykluczyłam, choć patrząc na zdjęcie też bym ją typowała.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 21:29, 31 mar 2022

Kiedyś mi Danusia poradziła czekać z wywalaniem do końca maja, jak do tej pory nie wystartuje to już nie wystartuje i tego się trzymam do dziśW tym czasie wyjaśni się czy żyją, moim zdaniem też jest to carex.
Mgduska 22:09, 31 mar 2022

Może się powtarzam, ale wszystkim polecam "Rok ogrodnika" Karela Capka, też parskam. Ale u niego pod cudownym humorem dodatkowo kryje się cała prawda o nas, ogrodnikach, więc nie tylko cieszę się czytając po raz enty, ale i kiwam łbem bez ustanku Co prawda strasznie ciężka do zdobycia jest ta książeczka.
Kordina 01:01, 01 kwi 2022

O tak mam tą książeczkę, bardzo dobra na podniesienie humoru.
Magara 13:09, 01 kwi 2022

galgAsiu - mi też generalnie ciężko się ogarnąć a lista spraw do załatwienia i ogarnięcie i zrobienia (nie tylko ogrodowych przecież) dzień w dzień mi się wydłuża, to chyba już normalne
Jola, TAR, Lucy - zakładajcie klub
Magda - "Rok ogrodnika" na liście

A odnośnie zielska, obejrzałam sobie Wasze propozycje:
- carex elata aurea
- molinia variegata
- carex evergold
i dalej nie mam zdania No i nie wiem czy moje zdjęcie dobrze oddaje kolory a na żywo nie zwróciłam uwagi czy środek bardziej żółty czy bardziej kremowy Pamiętam, że wąziutkie te listeczki były Nic to, trzeba czekać, wywalić póki co nie planuję, raczej wolałabym żeby odżyły
Tak wygląda dziś:
Wiolka5_7 13:52, 01 kwi 2022

Dziwne, że te carexy takie suche,hmm.
Poczekaj ,zdążysz wywalić...one późno ruszają
Rumianka 19:00, 01 kwi 2022

Daguś, moje wyglądają na identyczne z Twoimi, te zdjecia są z teraz, nie cięłam ich bo po zimie są w dobrej kondycji. Kupowałam jako carex evergold...
Magara 23:14, 01 kwi 2022

Moje na pewno mniejsze kępki, ale raz, że młode, a dwa, że dzielone.
No też mnie te suchelce dziwią, mam ich ze 30, wszystkie w takim samym stanie. Ale czekam
Rumianka 13:42, 02 kwi 2022

Swoje trawki też dzieliłam kilkakrotnie na takie małe źdźbła, że bałam się iż nie przeżyją...ale urosły. W ubiegłym roku też dzieliłam i możesz zobaczyć u mnie na str. 612...
Margerytka40 13:47, 02 kwi 2022

U mnie Evergoldy tak nie wyglądają teraz. Nie są suche. Jeśli to one faktycznie to raczej zdechłe. Może to coś innego.