Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 00:38, 30 mar 2022

Moje szafirki na takim etapie

Narcyzy na takim:

Jeżówki wychodzą w swoim tempie:

A skalnica się zbiera co mnie bardzo cieszy bo to chyba moja trzecia z nią próba i zostało głośno powiedziane, że ostatnia

Magara 00:42, 30 mar 2022

Na koniec wiosenne radostki:

I specjalnie dla Hani - żurawie, jeszcze spacerują Zdjęcie niestety słabej jakości bo robione nie dość, że telefonem, to jeszcze przez kuchenne okno Ale nie ukrywam, że miło jest słyszeć jak się drą do innych żurawi, szczególnie jak w lewym kanale kosy śpiewają
Magara 01:20, 30 mar 2022

Z ostatniej chwili - pada śnieg...
Nie potrafię określić swoich uczuć - z jednej strony cieszę się, że coś mokrego z nieba leci bo sucho strasznie, ale białe??? znowu???
Wiolka5_7 06:37, 30 mar 2022

Magara napisał(a)
Nie potrafię określić swoich uczuć - z jednej strony cieszę się, że coś mokrego z nieba leci bo sucho strasznie, ale białe??? znowu???

U mnie w piątek zapowiadają śnieg a teraz jest -1 i mróz na ziemi i ma mrozić przez kilka dni,eh. Co za wiosna... Ja czekam na wszelkie opady co dadzą wilgoć.

Super, że bodziszki Ci się o obudziły , mi i też wszystkie
Mgduska 09:29, 30 mar 2022

Magara napisał(a)

Ciesz się po prostu, nie analizuj, ostatecznie białe ma prawo padać i w kwietniu, ważne, że woda. To tylko chwilowa zmiana programu, drobne usterki techniczne itd, po przerwie wrócimy do wiosny. Będzie dobrze
TAR 10:25, 30 mar 2022

Magara napisał(a)
wydawało mi się, że twórczość Chmielewskiej znam na pamięć (do 1995 r. - aż sprawdziłam ) ale dalej wątku nie kojarzę - trzeba od nowa przeczytać i się pośmiać

to bylo w calym zdaniu nieboszczyka, jak ja porwali i wozili do kasyna w tej Brazylii, a ona zamiast grac przeczekiwala, wygrywala i do Francji wrocila z niezla sumka, ktora potem powiekszyla okradajac sejf szefa. a na koniec za kase kupila niezla bryke. ale nie wiem czy tez watku przeczekiwania nie bylo w tym nielegalnym kasynie w Danii skad ja porwano.

wiosna sie u Pani rozpedza, gratuluje wstrzymania zakupowego, o dziwo ja tez ostatnio od szkolek trzymam sie z daleka. ale to raczej brak czasu i chwilowo mozliwosci sadzenia. choc wiosna juz rusze z pierwszymi rabatami nie kolidujacymi z budowa. Na razie zostalo posadzone 9 Cupressin by dziure nasadzeniowa jakosc zamknac.
Judith 10:33, 30 mar 2022

TAR napisał(a)
to bylo w calym zdaniu nieboszczyka, jak ja porwali i wozili do kasyna w tej Brazylii, a ona zamiast grac przeczekiwala, wygrywala i do Francji wrocila z niezla sumka, ktora potem powiekszyla okradajac sejf szefa. a na koniec za kase kupila niezla bryke. ale nie wiem czy tez watku przeczekiwania nie bylo w tym nielegalnym kasynie w Danii skad ja porwano.

[...]

Też początkowo obstawiałam "całe zdanie", ale to było jednak w książce "Wszystko czerwone"
Joanna razem z Pawłem - synem Zosi, przyjaciółki - jeździła do Kopenhagi i grali tam w ruletkę na przeczekanie.
TAR 10:35, 30 mar 2022

ok. w calym zdaniu tez przeczekiwala i robila fochy jak jej nie szlo rezygnowala jak szlo grala dalej dla zmylki

sylwia_slomc... 12:23, 30 mar 2022

Oszczędzanie bardzo mi w tej formie przypadło do gustu Chmielewska się zaczytuję jak tylko trafię, uwielbiam Jej poczucie humoru i Jej kryminały są chyba jedynymi książkami, które doprowadzały mnie do parskania śmiechem, a jest to raczej niełatwe bo nie bawią mnie kabarety, żądło żarty sytuacyjne.... Na tych częściej współczuję bohaterom...głównie głupoty a Chmielewska bawi mnie do łez

Wracając do oszczędzania to my jak coś robimy przy remoncie czy w ogrodzie przeliczamy ile byśmy zarobili gdyby to było robione u kogoś lub ile właśnie zaoszczędziliśmy bo nie trzeba było komuś płacić

I choć nie zarobione ani nie wydane to jednak cieszy to co zrobione
Magleska 18:19, 30 mar 2022

Daga u mnie deszcz pada .........fakt ,ochłodziło się sporo -mam nadzieję ,że nie będzie jakiś mega minusów ,bo wczoraj bób i groszek podrośnięty przesadzałam z foliaka do skrzyń ....

te pierwsze kwiatki cieszą najbardziej

Chmielewską czytałam bardzo dawno-muszę do niej powrócić