Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Anda 11:10, 12 sie 2024

Papryczki piękne, jak malowane, ozdobne same w sobie
A co to są gumijagody?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 12:17, 12 sie 2024

Ale widoczek świetne dekoracje na drewutni. Lustro żywy obraz
Kordina 00:58, 13 sie 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Kubek na selfie jak malowane
Myślałam, że te papryczki to kwiatki. Czy to odmiana ostrej papryki?

Agnieszko papryka wbrew sugerowanemu wyglądowi jest słodka

Anda napisał(a)
Papryczki piękne, jak malowane, ozdobne same w sobie
A co to są gumijagody?

Ha! Anda to z bajki kreskówki dla dzieci o gumisiach, które po wypiciu fioletowego soku z gumijagód potrafiły skakać wysoko i daleko ale z ciekawości wpisałam gumijagody i okazało się, że jest takie drzewko z jagódkami
A ja robię dżemik z prawdziwych jagód

Sylwia - dzięki

Wczoraj plotłam trzy po trzy i powstały 2 wianki jeden ze starego wianka a drugi limonkowy, teraz dobry czas na zbiór hortensji na bukiet jesienno-zimowy, jeśli ktoś lubi

Dzisiaj na nocnym niebie spadające Perseidy, widziałam kilka, jedna szczególnie jasna
Wczoraj wykańczałam cosik robocza migawka z prac:

CDN.
Juzia 09:47, 13 sie 2024

Łooooo!!! Ten zielony mi się podobie!!!
Patrycja_KG_Lu 12:44, 13 sie 2024

Wiem, że lubisz różne zioła. Miałaś kiedyś plektrantus australijski cytrynowy? W Anielskich Ogrodach go polecali 2 lata temu.
Magara 23:15, 13 sie 2024

Bożena, napisz o swoim pomyśle na fasolkę w słoikach - u Zuzy się chwaliłaś
Wianki - same cuda
Kordina 00:57, 14 sie 2024

O takie coś sobie zrobiłam, sama. Znalazłam zakupione zimą jeszcze akcesoria żeliwne
a teraz na zdjęciu widzę moje zagubione wiertełko, dooobre

Juzia mnie też bardziej ten zielony z Anabelek, już zielenieją.

plektrantus australijski cytrynowy - Pati nie znam, ale już obszukałam internet i zapisałam się na powiadomienia, a zapewne rozszyfrowałaś, że to jakiś gatunek komarzycy?
W ogóle te rośliny z nazwą "cytrynowe" mają fajny, świeży cytrynowy właśnie aromat, ja mam melisę cytrynową o super zapachu i miętę meksykańską cytrynową ale w domu w doniczce.
Szukając czegoś o mięcie meksykańskiej natrafiłam na filmik Łukasza Łuczaja i spójrz na nazwę, ta sama mięta meksykańska występuje również jako kubańskie oregano

https://www.youtube.com/watch?v=09BrHLvjX0A

Magara napisał(a)
Bożena, napisz o swoim pomyśle na fasolkę w słoikach - u Zuzy się chwaliłaś
Wianki - same cuda

Magarku to jest proste jak krzywy drut zagotowuję pokrojoną fasolkę szparagową w osolonej wodzie (żeby nie za miękka) i do słoików - buch, zalewam tą samą wodą. Pasteryzuję 2x następnego dnia również, wysoko białkowe warzywo tego wymaga. Gotowiec do drugiego dania czy zupy.
Ale robiłam eksperymenty z kiszonkami, trochę ogórka, różyczki kalafiora, trochę marchewki, papryki, ząbek czosnku i fasolki właśnie rodzinie nie smakowało, mnie tak, szczególnie chrupki kalafiorek
Za to całkowita klęska z pieczarkami, które prawie się upłynniły w słoiku z kiszonkami
Magleska 06:43, 14 sie 2024

Bożenka zdolniacha z Ciebie
Dzięki za przepis na fasolkę -też skorzystam

w ogrodzie ślicznie
Patrycja_KG_Lu 08:06, 14 sie 2024

Tą miętę meksykańską mam od wielu lat na parapecie kuchennym lubimy ją do wody dodawać.
Juzia 09:40, 14 sie 2024

Z Ciebie to fachowiec jak ta lala!