Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Rojodziejowa 14:25, 20 sty 2025

Miskantowo napisał(a)

Moje dziecko wczoraj się ze mnie naśmiewało do rozpuku...
Znalazłam róże, które chciałam kupić. I żalę się, że muszę zamówić AŻ 5 bo to minimalne zamówienie. Dziecko pyta w czym widzę problem bo ona nie rozumie.
No w tym, że chcę te dwie a muszę zamówić aż 5.
Pół godziny później dzwoni z pytaniem jak się ma mój koszyk?
Hmmm, miałam już 19 różnych odmian.

PS. Macie może u siebie jakieś japońskie róże? Ciekawa jestem jak się u nas sprawują.

Widzisz, już nie masz problemu, koszyk w sam raz do zamówienia

Mam dwie: Daphne'(syn. Porcelaine d'Orient) i Masora, ale jedna dopiero rosła rok. Nawet nieźle sobie radziła jak na świeżutki goły korzeń, a drugą wsadziłam dopiero na jesień
Kordina 19:43, 20 sty 2025

Rumianka napisał(a)
Jestem nietypowa, bo jeszcze nie planowałam żadnych zakupów roślinnych...Najpierw muszę uporać się z resztkami zwalistego śniegu, ocenić ewentualne straty, a później to już będzie wiosna stała za płotem...to się zobaczy, co jeszcze potrzeba dosadzić...

Eliska, ja też jestem nietypowa, bo zamawiam mało
Uprzejmie donoszę, ze stało się... zakupiłam ale tylko 2x, co mnie usprawiedliwia chyba? 2 róże Minerva (Visancar), o cudnym kolorze fioletu. Z myślą o donicach, bo ona polecana właśnie. Qrcze, to moja 11 róża, nie wiem skąd one się wzięły w moim niedużym ogrodzie? Mam podejrzenia, że ktoś je podrzuca poza moją świadomością Przyznać się!
Miskantowo 21:50, 20 sty 2025

Kordina napisał(a)

Eliska, ja też jestem nietypowa, bo zamawiam mało
Uprzejmie donoszę, ze stało się... zakupiłam ale tylko 2x, co mnie usprawiedliwia chyba? 2 róże Minerva (Visancar), o cudnym kolorze fioletu. Z myślą o donicach, bo ona polecana właśnie. Qrcze, to moja 11 róża, nie wiem skąd one się wzięły w moim niedużym ogrodzie? Mam podejrzenia, że ktoś je podrzuca poza moją świadomością Przyznać się!

Bożenko, a co to jest „nieduży”?
Ja jakos tak w ogóle nie zakładałam róż (bo sporo zachodu…)
Pierwsze przyjechały dwa lata temu.
Teraz mam ich około…30
Na swoje usprawiedliwienie dodam tylko, ze część z nich to pnące. Kupiłam żeby mi zasłoniły ploty…
Zaklinalam się, ze juz ani jednej ale…
Wszystkie moje lawendy i kawy z mlekiem w tym roku przesadzam na tyl ogrodu. Mam tam plany, szeroko zakrojone i jeszcze zmieściłoby się kilka krzaczków.
Tym bardziej, ze w koszyku:
Miyabi
Lavender pinoccio
Kizuna
Cha Cha
Toffi…

Miskantowo 21:52, 20 sty 2025

No ładna ta Minerva…
Kordina 22:04, 20 sty 2025

Miskantowo napisał(a)
...
Miyabi
Lavender pinoccio
Kizuna
Cha Cha
Toffi…

Sprawdziłam wszystkie, kolory obłędne, takie Aśkowe, bo ona też w takich kolorkach gustuje
Nieduży ogród znaczy zajęty roślinami już i trzeba wciskać, albo do donic pakować ale ja dążę do gąszczu.
Kordina 18:25, 21 sty 2025

Postanowiłam tutaj zamieścić filmik z YT jednak do upublicznienia, jak ktoś ma ziemię a jeszcze nie ma warunków zabudowy to przekażcie:

https://www.youtube.com/watch?v=ZFJUNxkLF-8
Juzia 19:17, 21 sty 2025

O jakie farmazony ten Pan plecie
Kordina 20:04, 21 sty 2025

Wiesz to, co kiedyś uważano za spiskowe teorie stało się prawdą, tak samo jak cała nagonka na sposoby ogrzewania domów "ekologiczne" auta elektryczne i inne cudowności...

Butelka przed i po, malowana farbami witrażowymi, w Pepcko można za 5 zeta kupić korek ze światełkami do butelek:

Patrycja_KG_Lu 20:59, 21 sty 2025

Juzia napisał(a)
O jakie farmazony ten Pan plecie

Juzia chyba nie jesteś w temacie nieruchomości na bieżąco. Tutaj masz rozpisane rożne pytania i odpowiedzi jednej z gmin na temat wprowadzenia planów ogólnych.

Juzia 20:38, 22 sty 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Juzia chyba nie jesteś w temacie nieruchomości na bieżąco.

A no jestem
Warunki zabudowy będą wydawane zgodnie z planem ogólnym i tylko na 5 lat... ale będą!
Pan straszy, czarnowidzi i nie mówi wszystkiego.
Nie lubię propagandy