Dziękuję Wszystkim za głosowanie nad kolorem toaletki, czyli biel wygrywa! Na podium!!
Jolu, tak, wczoraj cięłam i mam zapisane - ciąć liście zanim wypuści nowe
Wszystkie rośliny jakie kupię - umieszczam sobie w tabeli, robię im zdjęcia, piszę ważne sprawy od producenta, jak cięcie, nawożenie itp, fajna ściąga na potem
Nie wybaczę Lidzia ha, ha,
Pytasz o pomieszczenie do malowania - tak mam na nigdy nie dokończonym strychu ale toaletkę malowałam w pokoju, za duża do targania na strych, tam robię decoupage i mniejsze mebelki i maluję i robię grafiki.
Tylko wiesz zależy do jakiego stanu, bo nie zależy mi na szlifowaniu do całkowitego zdarcia lakieru, a raczej na przetarciu, żeby uzyskać zmatowioną powierzchnię i żeby farba nie spływała Chociaż robiłam też meble do całkowitego usunięcia lakieru, wtedy to trochę hardcorowa praca rzeczywiście. A krzesło chciałaś uzyskać naturalnie drewniane czy do malowania?
Co do wyklejania szuflad mam swój pomysł, maluję na biało wszystkie kąty, wycinam naklejkę ok 5mm mniejszą i wtedy jakieś mikro przesunięcia nie są widoczne.
Hiacynty:
Każda cebulka ma 2 kwiatki, ale kuń już sobie nie radzi z podtrzymywaniem kwiatu w pionie
Co przejdę obok, to wciągam, uwielbiam ten zapach, najchętniej umieściłabym tam mój nochal na stałe Szkoda, że nie ma perfum hiacyntowych
Przepiękna toaletka Podziwiam Twoje zdolności. Kompozycja z hiacyntów do przywoływania wiosny zadziałała Śnieg stopił się i zrobiło się ciepło
Chciałam jeszcze dopytać o surfinie. Już zamawiasz, ale prześlą pod koniec kwietnia? Zawsze zamawiam w maju, żeby od razu posadzić. Czy powinnam teraz zamówić, bo potem może nie być sadzonek? Masz jakieś sprawdzone miejsce? Może mają taniej?
Mireczko po kwitnieniu przycinam też, ale ten obyczaj ścinania na jeżyka przeważnie w lutym, przejęłam od Justyśki z wymarzonego
Tak, mebel był w częściach, osobno nogi , blat z szufladami, a wrzucę zdj:
Ewo kupowałam na Allegro i w opisie napisali, ze dostawa w kwietniu w kolejności złożenia zamówień Napisałam na priv
No właśnie taki zakup, to ja rozumiem - kupuję trzy a mam sześć
Ulinko lilie pewno w tym roku w kwietniu się pokażą, no chyba że marzec okaże się ciepłym