Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Ewa777 09:01, 08 kwi 2026

Spacer po lesie to sama przyjemność. Szkoda tylko, że wycinają drzewa.
Przepiękne te podkładki. Koleżanka na pewno się ucieszyła.
Roocika 10:57, 08 kwi 2026

Bożenka, piękne te podkładki I jak tu coś na nich stawiać ?
Ichigo 11:38, 08 kwi 2026

Kordina napisał(a)

Nie tak dawno skończyłam przerabianie toaletki na prezent, z ciemnej na biel, bo obdarowana wolała jasną, ale się powstrzymywałam przed nadmiernym ozdabianiem z decoupage, jak to mam w nieposkromionym obłędzie i tylko przecierki zrobiłam, żeby uwidocznić rzeźbienia szufladki wykleiłam tapetą samoprzylepną. Jeszcze zrobiłam niewielki rzucik przy uchwytach małych szufladeczek (ale bez zdj) Wyjedzie niedługo do W-wy

Super wyszła ta toaletka, wygląda bardzo profesjonalnie. I te rzeźbienia... Jak dałaś z nimi radę? Mój ojciec i stryj pracowali przy renowacji starych mebli, więc wiem, ile to wymaga zachodu. Zwykle zdejmowali wpierw politurę - rozpuszczalnik + zeskrobywanie szpachlą - potem czyszczenie papierem, wypełnianie lub dosztukowywanie ubytków, potem bejca i znów politura. Zabawy z tym było co niemiara. Jest to praca dla cierpliwych. Jednego lata pomagałam im przy meblach, ale szybko zrezygnowałam. Za to malowałam kiedyś stary, drewniany wieszak na ręcznik - kiść winogron farbami olejnymi - i nawet całkiem fajnie to wyszło.
Wafel 13:48, 08 kwi 2026

Śliczne te królicze podkładki, no i profesjonalna przemiana toaletki