Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Kordina 21:21, 17 kwi 2026

Dziękuję za odwiedzinki
Mam i ja

Mam chyba z 7 odmian hiacyntów, uwielbiam ich mocny zapach.
Z 11 róż na razie tylko 5 dało oznaki życia, podejrzewam, że jednak zima je przygniotła, ale mają jeszcze szansę
Osobliwa przesyłka

Magara 22:17, 17 kwi 2026

Heh, kot w kartonie, znana sprawa
Bożena, znasz kota Maru??? Jak nie znasz to koniecznie poznaj na YT Najbardziej znany kot na świecie, który kochał pudełka, wszelkie Każdy filmik mnie rozbawia. Tym bardziej, że te najstarsze to jeszcze z czasów przed sztuczną inteligencją

P.S. Moje róże też słabują, ale widzę, że jakieś życie się w nich pojawia. Zakładam, że jak się i u nas na północy cieplej zrobi, to wszystko ruszy
nicol21 23:28, 17 kwi 2026

Świetne te podkładki i nakładka chyba na coś to jest! super!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
vita 09:23, 18 kwi 2026

Spora kolekcja hiacyntów, chyba nikt obojętnie nie przejdzie obok
Trzymam za róże, szkoda byłoby stracić, kopczykowałaś?
Kordina 11:00, 18 kwi 2026

Magarku nie znałam kota Maru, fajny Żadnych oznak nie wykazują róże w donicach...
Nicol - dzięki
Vitko w sumie słabo kopczykowałam, licząc na cienką, jak co roku zimę, gdzie większość temperatur była na plusie i wszystko zawsze bez szwanku przetrwało. Najbardziej ucierpiały donicowe - 2 Minervy (żadnych oznak), Ballerina i Sibelius (jest! sprawdziłam przed chwilką, mały 5-milimtrowy wyrostek ) a w ziemi - novalis i rose de tolbiac żadnych oznak. Podobnie Louise Odier. Codziennie w nocy ok 1-4 °C albo na lekkim minusie.
Za to wybitnie radzi sobie pnąca Pirouette (ta ma mnóstwo odrostów)

podobnie Pomponella. Ma się ku życiu - Super Dorothy i jedna z dwu - Imperatrice Farah

Zagęszcza się

Śnieżnik lśniący delikatnie różowy (ciemniejszy niż na zdjęciu)

Zawilce przyszły same

białe pierwiosnki:

Narsilia 20:56, 19 kwi 2026

Ale piękna wiosna u ciebie warto było czekać , szacunek do talentu artystycznego piękna toaletka kiedyś miałam mega fazę na styl Glamour i vintage więc tym bardziej szacunek wyszło przepięknie , podkładki i inne elementy też cudne .

Wiosna u ciebie piękna kolorowa , hiacynty też uwielbiam i ogólnie cebulowe , a pierwiosnki śliczne mam jakąś fazę na pierwiosnki i u wszystkich oham i aham muszę ich sobie wiecej ,,przygruchac,, w ogrodzie
LIDKA 21:14, 19 kwi 2026

Bożenka masz wiedzę o lesie i roślinach naturalnych. Przyniosłam dziś chyba śniedki z drogi przy lesie. Tam ludzie resztki z ogrodu wywalają. To zielone prosto stojące liście z białym paskiem i drobne cebulki.
Te małe zólte kwiatki dzikie drobne to mi się nasilały do ogrodu i je znam. To co przytaszczyłam to ma inne liście.
Choć zobacz czy dobrze rozpoznałam bo nie ma kwiatów , posadziłam aż 16 kęp i teraz się martwię że chwasta przywleklam.
LIDKA 21:16, 19 kwi 2026

Te białe prymulki śliczne. Mam różowe. Białe muszę gdzieś upolować.

A tego ślicznego snieżnika to wcale nie znam. A taki ładny.
Kordina 00:07, 20 kwi 2026

LIDKA napisał(a)
Bożenka masz wiedzę o lesie i roślinach naturalnych. Przyniosłam dziś chyba śniedki z drogi przy lesie. Tam ludzie resztki z ogrodu wywalają. To zielone prosto stojące liście z białym paskiem i drobne cebulki.
Te małe zólte kwiatki dzikie drobne to mi się nasilały do ogrodu i je znam. To co przytaszczyłam to ma inne liście.
Choć zobacz czy dobrze rozpoznałam bo nie ma kwiatów , posadziłam aż 16 kęp i teraz się martwię że chwasta przywleklam.

Ha, ha, doobre, czas przyniesie rozwiązanie, co tam przywlokłaś zrób zdjęcie z bliska roślince
mirkaka 06:54, 20 kwi 2026

Mój Śnieżnik zakwitł tylko dwoma kwiatuszkami, u Ciebie piękna kępka
Śliczne są te białe pierwiosnki, ja mam tylko te fioletowe, też piękne, ale te białe jakoś zwracają moją uwagę Tak jak Lidka, muszę chyba gdzieś upolować
Kolory hiacyntów bajeczne, fajna kępka Ładnie Ci rosną