Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

olciamanolcia 07:33, 02 sie 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Podejrzałam baczniej w ostatnich dniach co robi Puszysław. Okazuje się, że jego liście nowych trzcinników KF są idealne do schrupania, za to trzcinnik Overdam obok nie rusza.

Największy szał jest na kocimiętkę na froncie. Na tej na tyłach (Six Hills Giant) nie widać oznak „przytulania”.

Piękny On
Moim kotom trawy służą za ochronę przed słońcem - chowają się pod rozplenicami Moudry bo te najbardziej lejące
Ela76 13:01, 02 sie 2024

Witam. Ja o kotach. Myślałam że mojemu kotu na rozum padło i podjada mi trawy ozdobne. Pychotki to kostrzewy i rozplenice. Mają takie ostre liście że mnie zmroziło jak to zobaczyłam. Jednakże coś w tym musi być...
April 13:11, 02 sie 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

No boski jest
Ja mam identyczną kotkę ale niestety baaardzo unika aparatu. Też namiętnie wyżera mi właśnie trzcinnika KF i trochę brachytrichę. Gardzi kocimiętką Walker's low.
A jaką tu masz odmianę kocimiętki że w niej się tak mości?

Mam też rudego kocura, to on najlepiej leży w carexach pagórkowych, pomiędzy kocimiętkami, choć ich nie rusza.
Patrycja_KG_Lu 11:31, 03 sie 2024

Marcin89 napisał(a)
U mnie kręcą się obce koty, ale nigdy Six Hill's Giant nie były zniszczone. Nowe odmiany stoją w doniczkach i raczej też ok.

Marchewki, borówki i maliny są okazałe, gratuluję takich osiągnięć warzywno-sadowniczych

U mnie rzadko w nich buszuje, zazwyczaj tuż zaraz po pracach przy nich kiedy to je naruszę i uwolnię świeże olejki. Dzięki

Dzisiejszy zbiór:
Patrycja_KG_Lu 11:35, 03 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Patrycja, z roślinami tak to już bywa, że czasem się nie przyjmą. Ale widzę, że jak już Ci się coś przyjmie to rośnie pięknie. U mnie czasem niby coś żyje, ale co to za życie...
Ten sezon mam jakiś depresyjny ogrodowo, widzę, że też smutka złapałaś. A jak Ci warzywnika zazdraszczam! Pięknie, smacznie - jesteś wyborowa Pani Domu i Ogrodu

Dzięki Asiu. Trochę strat jest z powodu nornicy, nieprzyjęcia się kilku roślin, a to basen zdmuchneło i zawisł na płocie, a to przęsło panelowe wyładowało na nowej hortensji i jednym młodym dereniu, ogórków było kilkanaście sztuk. Były też i pozytywne rzeczy, które wcześniej tu wrzucałam. Najważniejsze, że już bez spiny i pośpiechu wewnętrznego. Jak nie posadzę teraz do jesieni to ogarnę na wiosnę.
Patrycja_KG_Lu 11:38, 03 sie 2024

Kordina napisał(a)

O qrza mordeczka! Przebiłaś mnie z oryginalnością kupy łosia, bo kupa alpaki, to jest bardzo oryginalna
Podłączam się do Asi zdania co do "wyborowa Pani Domu i Ogrodu"

Piękny portret kozy, uwielbiam je i mam cały czas marzenie o posiadaniu kozy

Jak dla mnie to ta łosiowa jest bardziej ekskluzywna i trudniejsza do dostania. Alpaki w bliższej i dalszej okolicy są w rożnych miejscach w Polsce.

Ze zdjęciem to o tyle ciekawe, że zrobiła je moja dwulatka. Ma teraz etap, gdzie wszystko chce sama i jak robiłam jej zdjęcie z kozami to ona też chciała zrobić i taki portret kozy uwieczniła. Kozy są marzeniem męża, nawet o tym kiedyś już pisaliśmy na czyimś wątku
Patrycja_KG_Lu 11:38, 03 sie 2024

olciamanolcia napisał(a)
Pierwsze co pomyślałam jak zobaczyłam foty , to że kozy kupiłaś

Pierwsze co u mnie oprócz kota zobaczysz to kury lub chomik/królik może za rok lub dwa…
Patrycja_KG_Lu 11:43, 03 sie 2024

Narsilia napisał(a)
Ale kocimiętki śliczne kulki masz ,miałaś przed przytulaniem ale jak takiemu słodziakowi nie wybaczyć .Warzywka dorodne , maliny jak obrodziły taki malutki krzaczek a pełen owoców super.

Alpaki i kozy też słodziaki czyli wypad podwójnie udany wszyscy skorzystają nawet krzaczki w ogrodzie

Lubię te wąskie, zwłaszcza fakt, że są skończone i poza pielęgnacją nie trzeba już nic tam robić. Dosadzę tylko trochę więcej krokusów.

Patrycja_KG_Lu 11:47, 03 sie 2024

olciamanolcia napisał(a)

Piękny On
Moim kotom trawy służą za ochronę przed słońcem - chowają się pod rozplenicami Moudry bo te najbardziej lejące

Moudry spora jest, jest się pod czym schować. BTW oglądałam dziś rolkę, w której był szpaler rozplenicy Lady U. Nie mogę się doczekać, aż moje podrosną.
https://www.instagram.com/reel/C-K_32JowwC/?igsh=MzRlODBiNWFlZA==
Patrycja_KG_Lu 11:52, 03 sie 2024

Ela76 napisał(a)
Witam. Ja o kotach. Myślałam że mojemu kotu na rozum padło i podjada mi trawy ozdobne. Pychotki to kostrzewy i rozplenice. Mają takie ostre liście że mnie zmroziło jak to zobaczyłam. Jednakże coś w tym musi być...

Witaj na moim wątku, chyba wcześniej się nie ujawniałaś albo masz nowe zdjęcie profilowe. Te ostre chyba najbardziej pobudzają i drażnią ścianę układu pokarmowego, aby mogły się oczyścić z nadmiaru wylizanej sierści. Rozplenicę Lady U zaraz po jej posadzeniu też podgryzał.