Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Angelika95 11:23, 10 maj 2026

Te fioletowe to irysy? Jakie odmiany wybralyscie? Zakupy piękne, iście wiosenne
Wafel 12:25, 10 maj 2026

Aż się chce sadzić, super kolorki widać
GingerO 12:53, 10 maj 2026

Jakie derenie kupiłaś Patrycja?
LIDKA 22:53, 10 maj 2026

Zakupki śliczne. Nie mam jeszcze azalii. Może już czas.
tuAnna 09:46, 13 maj 2026

Świetne zakupy. Zazdroszczę, że masz jeszcze tyle miejsca do sadzenia. Ja skusiłam się na 3 szt szałwii omszonej po 12, 99 w sklepie na L. Ładne duże kępki. Te kupione w zeszłym roku pięknie przezimowały i całe lato kwitły. Mam nadzieję że te nowe jesienią podzielę i będę miała cały szpaler. Pozdrawiam serdecznie. Anna
sylwia_slomc... 10:26, 13 maj 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Najwięcej robię chyba miksując kilka AI naraz. Nie mam jednego „magicznego programu”, który zrobi wszystko za mnie. Korzystałam do tej pory głównie z modelu do grafik Nano Banana przez Gemini, ChatGTP Images. Najlepsze jakościowo i bardzo fotorealistyczne wyniki dostawałam w Artlist, ale tam jest model Artlist Original 1.0, czyli model AI do obrazów trenowany wyłącznie na profesjonalnych, kinowych materiałach z katalogu Artlist, co zapewnia wysoką jakość i "filmowy" charakter grafik. Niestety jest to droższe rozwiązanie, bo darmowych grafik jest bardzo ograniczona ilość.

Prawda jest taka, że temat AI mocno wciągnął mnie już nie tylko ogrodowo, ale przede wszystkim zawodowo. Na co dzień pracuję przy projektach i dokumentach, gdzie jest ogrom rzeczy do analizowania, planowania, pisania, poprawiania, porównywania, tworzenia materiałów itd. I w pewnym momencie zaczęłam widzieć, że AI nie jest tylko „gadżetem”, ale realnym narzędziem do odciążenia głowy i przyspieszenia pracy.

Dlatego właśnie w tym tygodniu zaczęłam kolejny kurs w tej tematyce. Tym razem to „Umiejętności Jutra: AI” organizowany przez Google we współpracy z Szkołą Główną Handlową. To 6-tygodniowy kurs, bardzo praktyczny, bardziej pod kątem wykorzystywania AI w codziennej pracy
I właśnie ten aspekt interesuje mnie najbardziej - nie „AI dla samego AI”, tylko jako pomocnika, który zdejmie część przeciążenia z głowy. Mam wrażenie, że dziś wiele osób tonie w ilości informacji, obowiązków i rzeczy do ogarnięcia, a AI może być czymś w rodzaju dodatkowego asystenta.

Od października idę też na studia podyplomowe MBA związane z AI, bo czuję, że to będzie bardzo mocno wpływało na sposób pracy w najbliższych latach. I trochę nie chcę zostać z boku, mówiąc za kilka lat „kurczę, trzeba było się tym zainteresować wcześniej”. Mój pracodawca wspiera mnie w tym aspekcie i mam te studia całkowicie sfinansowane.

Super mieć takiego pracodawcę, który inwestując w pracownika wie, że to inwestycja w jego firmę na przyszłość.