Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Patrycja_KG_Lu 13:43, 15 maj 2026

GingerO napisał(a)
Jakie derenie kupiłaś Patrycja?

Nie mieli Ivory Halo, którego potrzebowałam. Spontanicznie w dobrej cenie spotkałam derenia świdwa 'Compressa' i wzięłam jedną sztukę.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Patrycja_KG_Lu 13:44, 15 maj 2026

Angelika95 napisał(a)
Patrycja, swoją Kojou no mai kupowałaś stacjonarnie, prawda?

Te wisienki kupiła nam Agapant i przywiozła na spotkanie ogródkowe każdemu kto chciał.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
pestka56 13:55, 15 maj 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Nie mieli Ivory Halo, którego potrzebowałam. Spontanicznie w dobrej cenie spotkałam derenia świdwa 'Compressa' i wzięłam jedną sztukę.

To piękny dereń. Kilka lat temu zobaczyłam go w znajomej szkółce posadzonego w gruncie (na zdjęciu). Był ogromny.
Źródła różne podają, że dorasta do maksimum 2 metrów. To jest nieprawda. Ten w szkółce miał około 4 m wysokości. Nie wiem ile lat potrzebował by tak wyrosnąć, bo rośnie wolno i przede wszystkim potrzebuje sporo czasu by się zadomowić. Mój po 3 latach ma nieco ponad 100 cm wysokości. Przyrósł jakieś 5 cm.

Angelika95 21:01, 15 maj 2026

Patrycja, piękne te wiosenne zdjęcia Twojego ogrodu
Gosialuk 10:56, 17 maj 2026

Jakie ładne zakupy. Nie miałam okazji popodziwiać wcześniej.
nicol21 22:50, 19 maj 2026

Fajne zakupy. Fajnie, ze masz miejsce
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Patrycja_KG_Lu 14:34, 24 maj 2026

Czosnki w tym roku super. Jedynie końcówki liści trochę zżółknięte, ale kiedyś z jednej strony zasłonią je Caradonny a z drugiej żywopłot z pęcherznicy.

Mój wyjątkowy lilak zakwitł jednym kwiatem. Ciężko oddać na zdjęciu ten odcień niebieskiego.

Orliki szaleją. Trzeba poszukać kolejnych o innych kolorach.

Patrycja_KG_Lu 14:40, 24 maj 2026

Kalinka w mszycach i mrówkach.

Lilaki węgierskie.

mrokasia 14:41, 24 maj 2026

Aaaaale orlikowy bukiet!
Patrycja_KG_Lu 14:42, 24 maj 2026

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies