Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Patrycja_KG_Lu 10:01, 16 sty 2025

Chętnie się dziele pomysłem. Tylko ostrożnie je skręcajcie używając blaszek, bo mogą się trochę kruszyć - jak to beton. Są też betony kolorowe np. w kolorze antracyt lub z odciskiem cegiełek. Fajne opcje.
Patrycja_KG_Lu 14:50, 16 sty 2025

Wiosną 2024 roku posadziłam 7 sztuk derenia białego Siberian Pearls. Liście ma całe zielone, potem przebarwiają się na bordowo, ma piękne białe owoce. Pędy zimą są wybarwione na czerwono.

Jeden z krzaków odbiega od reszty. Przebarwia się jesienią na taki kolor:

Zastanawiam się czy to nie odmiana KESSELRINGII? Jak myślicie?
Wiaan 11:56, 17 sty 2025

Patrycja jestem ciekawa jak Twoje laurowiśnie, moje mają się dobrze, nie mogę się doczekać wiosny
Patrycja_KG_Lu 12:07, 17 sty 2025

Wiaan napisał(a)
Patrycja jestem ciekawa jak Twoje laurowiśnie, moje mają się dobrze, nie mogę się doczekać wiosny

Zerknij na stronę 408. Wrzuciłam tam zdjęcia i opis A jak już wpadłaś to może podpowiesz. Trzęsłam przekwitniętymi jeżówkami mocno w okolicy danej rośliny. Kiedy takie siewki się pojawiają? Zastanawiam się czy nie wypiele przypadkiem. Druga sprawa - bardzo mi podrosła hakonka od Ciebie, chciałabym ją podzielić i wsadzić w docelowe miejsce. W jakim miesiącu to zrobić?
Marcin89 18:07, 17 sty 2025

Oczywiście całkiem przypadkiem wyświetliła mi się oferta takiej osłony. Wygląd i funkcjonalność jak najbardziej jest ok, ale cena mnie zszokowała.

https://allegro.pl/oferta/oslona-kosza-na-smieci-podwojna-solidna-zabudowa-smietnika-obudowa-na-kosz-16048944771
Patrycja_KG_Lu 19:21, 17 sty 2025

Marcin89 napisał(a)
Oczywiście całkiem przypadkiem wyświetliła mi się oferta takiej osłony. Wygląd i funkcjonalność jak najbardziej jest ok, ale cena mnie zszokowała.

https://allegro.pl/oferta/oslona-kosza-na-smieci-podwojna-solidna-zabudowa-smietnika-obudowa-na-kosz-16048944771

Ładna, ale tyle za nią nie dam. Mam palety pozostałe po budowie, może pomalujemy deseczki z nich na czarno i samemu coś stworzymy? Jeszcze nie wiem w sumie, ale za tyle kasy to wolę już roślin kupić do ogrodu. A lista zakupów wiosennych cały czas się wydłuża.
Marcin89 19:25, 17 sty 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Ładna, ale tyle za nią nie dam. Mam palety pozostałe po budowie, może pomalujemy deseczki z nich na czarno i samemu coś stworzymy? Jeszcze nie wiem w sumie, ale za tyle kasy to wolę już roślin kupić do ogrodu. A lista zakupów wiosennych cały czas się wydłuża.
Mam takie samo zdanie. Drewniana konstrukcja też będzie fajna. Tak samo pomyślałem ile roślin można by kupić za te pieniądze
Kordina 22:30, 17 sty 2025

Ja od 2 lat zaczajam się na samodzielne wykonanie takiego sposobu, ale u mnie jakoś wszystko rozciągnięte w czasie i przestrzeni

https://pl.pinterest.com/pin/663225482594184744/
Patrycja_KG_Lu 11:28, 18 sty 2025

W zeszłym roku o tej porze kupowaliśmy w przedsprzedaży supertunia vista. Zerknęłam i sprzedawca zeszłoroczny ma już oferty wystawione. Jak na razie wybór kolorystyczny szeroki:

Strawberry
Bubblegum
Silverberry
Snowdrift
Paradise
Raspberry
Jazzberry

Mini Coral
Mini Ultramarine
Mini Hot Pink
Mini Violet Star
Mini Pink Star
Mini Blue Violet
Mini White
Mini Yellow

Zamówiłam razem z sąsiadką na spółkę. Mają przyjść za 102 dni.

Moje zeszłoroczne w gruncie:

Rojodziejowa 11:38, 18 sty 2025

Ja nakupiłam w tamtym roku, a potem na miejscu okazało się, że mają przepiękne sadzonki. W tym kupuję więc stacjonarnie. Ciekawe, czy będą mieć też inne odmiany. Fioletowe u mnie miałam wrażenie, że rosły nawet lepiej niż różowe nawet.