Ojej jaka słodka chmurka plany czytam z rozmachem winogron warto mieć i dobrze wsadzić na próbę z dwie odmiany bo może się okazać ,że któryś długo rośnie to czekanie najgorsze ...Miło pooglądać u ciebie macham.
Dziękuję za odwiedziny. Bardzo nastawiamy się na wszelakie dobra jak warzywa, owoce, zieleniny, orzechy z ogrodu. Sporo w zimie korzystamy z przetworów. Kolejny owoc się przyda.
Patrycja, limonki z odcieniami fioletu wyglądają obłędnie, a jak się jeszcze w tym roku bardziej rozrosną, to będzie jak w tym pinie, którzy Justyśka przytoczyła
A ta ciemno fioletowa trzecia z kolei to okręgowa?
Ja zaczęłam podejrzewać, że mój też nie jest czystej krwi, jest straszliwie chudy i mały. Chociaż dawno go nie ważyłam.
A Twój wcale nie wyglada na mieszańca. I kto by przypuszczał, że z takiej zapyziałej kulki wyrośnie taki piękny kot.
Podziwiam, że nie ucieka. Mój bardzo chce uciec, widać, nie jest mu za dobrze u mnie.
Nie chcę go stracić, więc chodzi na sznurku, ale bym chciała tak jak Ty puszczać go wolno
Pięknie prezentują się Twoje wąskie rabaty a w tym roku to dopiero będzie szał.
Od razu zapytam czy kładłaś w swoich grządkach siatkę na krety?
I jeszcze zapytam co sądzisz o szerokości grządek 1m i ścieżkach też 1m? Tak sobie zaplanowałam, ale teraz zastanawiam się czy nie zwęzić ścieżek, a grządek nie zrobić szerszych. Sama nie wiem.
Niestety nie kładłam i to pewnie był błąd. Nornica miała w tym roku wyżerkę. Jej ulubione to pietruszki, selery, marchewki.
Moje grządki są szerokie na około 125 cm. Zależy jaki masz materiał, bo u mnie to akurat podmurówka 250 poszła na pół. Tak 120 cm jest w sam raz by sięgnąć do środka.
Jakie będziesz robiła grządki? Klasyczne prostokąty czy jakieś „L-ki” czy „U”? Ja mimo dużej działki chciałam maksymalnie wykorzystać miejsce i dałam bardzo wąskie ścieżki pomiędzy (30-40 cm). Mogę zmierzyć jutro jak będziesz chciała. Taczką dojeżdżam do krótkiego brzegu jak trzeba. Na sąsiedniej podmurówce sobie przysiadam.
W tym roku robię lekką poprawkę ścieżek. Mimo grubej warstwy trocin wychodzą chwasty. Dam matę pomiędzy i dopiero sypnę trocin.
Tutaj widać jak wąsko jest pomiędzy i jak kolor trocin się zmienił.