Cherry Bomb ostra jest czy nie? Duża?
Bo Koral to malutka jest a potrzebuję większych.
I ta papryka Black Scorpion napisz koniecznie jak duże są owoce i czy słodka. Mam w domu jeszcze nasiona to bym wiedziała czy wysiewać czy nie na kolejny sezon.
Aaa i napisz jak długo suszysz nasiona pomidorów przed zamknięciem w woreczkach. Ja suszyłam dwa dni ale po zamknięciu mam wrażenie że zrobiły się lekko wilgotne bo kolor ich zaciemniał i znowu wysypałam do suszenia. Leżą tak już czwarty dzień i nie wiem czy już czy nie. Lekko zjaśniały.
Specjalnie dla Was poszłam do warzywnika Oto dowody zdjęciowe i miernicze z mojego sezonu.
W prawym dolnym narożniku to Poupila.
Tutaj opisy niektórych:
Czyli wynika z opisów, że Cherry Bomb najmniej ostra z moich. U nas w domu nie lubimy takich mocno ostrych jeść. Jak dla mnie to i Cherry Bomb na surowo są za ostre - suszymy, mielimy i dosypujemy tylko trochę do dania plus część idzie do marynaty do nadziewania w zimie serkiem.
Ja suszę od soboty na ręczniku papierowym i galeretka już wyschła. Ale zrobię tak jak Patrycja radzi
Dwarf Beauty King ma tak małe nasiona, że chyba pęsetą będę odklejał od papieru (tu widzę, że lepszy byłby śliski papier do pieczenia). Ale pierwszy raz, od tylu lat uprawy pomidorów, zbierałem sam nasiona
Szybki wypad i ambrowiec dostał dywanik kwadratowy zamiast gliniastego kółka. Wiosną dywanik powinien zmienić kolor na różowy. Przydały się mini kartoniki, które oddzielały talerze w nowym zestawie obiadowym.