Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

LIDKA 20:28, 27 mar 2026

Ciekawe co wyrośnie z tej Ruby... Mam taką Ruby Anabelle..

Roku pewno kupiłam w biedrze bukietowe silver dolar. Tylko 3 z 10 były tymi co miały być.
Te 7 to z 3 Gat się składało. Ponieważ lubię horty jednakowe w szpalerach to je rozdałam po 2 latach. A silverki mam w donicach na tarasie.

No ale jutro zajrzę przed pracą co tam w mojej biedrze jest ciekawego.
Juzia 20:29, 27 mar 2026

Percy duuuuuużo ładniejszy niż Cunninghams. Dobry wybór
LIDKA 20:30, 27 mar 2026

Patrycja w tematach spożywczych- jakiś plan na wędzarnie? Kiełbaski słoikowe?
pestka56 00:05, 28 mar 2026

Cunningham powtarza kwitnienie.

Patrycja, Wizytówkę masz taką, że pozazdrościć
Patrycja_KG_Lu 16:22, 28 mar 2026

Lidka kupiłam jedną sztukę więc nawet jak nie będzie to ta odmiana to nic się nie zadzieje. Rozumiem natomiast Twoje niezadowolenie, bo kiedyś kupiłam aż 6 sztuk Polar Bear i ze wstępnej oceny dziewczyn lubelskich na żywo mam 3 Limelight, Phantom, Skyfall, Wims Red. Jakimś trafem akurat 3 Limelight były po kolei. Wysadziłam te odmienne na inne rabaty i dokupiłam 3 Polar Bear w Nałęczowie do tych Limelight i będzie taka rabata 2w1.

Juzia na szybko przy sklepowej Polce googlałam rozmiary. Podobał mi się jeszcze taki mocno różowy ale 2,5 m w opisie mnie odstraszyło ma mojej wąskiej działce. Ten wybrany ma być kompaktowy.

Marcin - mnie te cieniowanie kolory na etykietce skusiły, a potem docelowy rozmiar w opisie.

Pestka - ale świetne wieści o tym RH. Będę podziwiać u sąsiadki. Jestem założycielem jej rabaty z RH. Kupiłam jej pierwszego na imieniny i tak jakoś poszło. Teraz do tamtego dodatkowo biały będzie mieć.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Patrycja_KG_Lu 16:25, 28 mar 2026

Wiosna na całego. Kwitną kolejne krokusy.

Te cieniowanie na końcu płatków jest chyba mało spotykane.

Mój ulubiony ciemiernik.

Poranek spędziłam na pikowaniu 3 tac papryk.

Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Marcin89 16:38, 28 mar 2026

Piękne masz te krokusy i rewelacyjny kolor ciemiernika

Papryczki dużo większe niż moje.
Cieszę się, że pikowanie pomidorów i papryk wypadnie mi po świętach. Mam nadzieję
Polon 16:45, 28 mar 2026

Patrycja, czy papryki pikujesz głębiej niż rosły, czy na tej samej głębokości?
Patrycja_KG_Lu 17:02, 28 mar 2026

Polon napisał(a)
Patrycja, czy papryki pikujesz głębiej niż rosły, czy na tej samej głębokości?

Ja od lat głębiej. Niemal po pierwsze liście właściwe. Często też obrywam liścienie.
Patrycja_KG_Lu 17:03, 28 mar 2026

Marcin89 napisał(a)
Piękne masz te krokusy i rewelacyjny kolor ciemiernika

Papryczki dużo większe niż moje.
Cieszę się, że pikowanie pomidorów i papryk wypadnie mi po świętach. Mam nadzieję

Papryki ogarnęłam rano. Pomidory będę pikować dziś wieczorem lub jutro. Tak połowa mniej więcej się nadaje już do pikowania. Reszta za tydzień.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies