Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Magara 23:38, 28 cze 2026

Patrycja, świetne rabaty już są

Dziewczyny u mnie wątku Ci odpisały, ja też, zajrzyj

Kompostem lokalnym się interesuj na bieżąco. Bardzo dużo małych, lokalnych zakładów gospodarowania odpadami stawia na kompostowanie - są na to dotacje.
Patrycja_KG_Lu 16:16, 29 cze 2026

Porzeczki czarne i czerwone bardzo gęste w tym roku.

Papryki ostre.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Patrycja_KG_Lu 16:19, 29 cze 2026

Kocimiętka Six Hills Giant pochłania jabłonkę kolumnową Mypole, dlatego jak przekwitnie to powędruje ona do Lidki.

Hortka NN, która była zakupiona jako dereń Siberian Pearls.

Mój perukowiec widoczny z tarasu i mojej sypialni.

Zakupy nałęczowskie czekające na posadzenie po fali upałów.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Patrycja_KG_Lu 16:24, 29 cze 2026

MartaCho napisał(a)
Niesamowicie bujne Twoje wąskie. W innych zakątkach też przepięknie- biała jest bardzo elegancka.

Moje szałwię już do wycięcia bo kwiaty przekwitły.

Wczoraj chciałam dodać do ciasta owoce świdosliwy i niestety wyschły przez te upały- owocowe suszki na drzewie zostały. Szkoda wielka, bo wyjątkowo dużo owoców było.

Biała coraz gęściejsza. Mam nadzieję, że trochę szybciej zacznie rosnąć świdosliwa niż do tej pory. Liczę na jej wielopniowość i trochę cienia dla anabelek.

ewsyg 22:09, 29 cze 2026

Świdośliwy za jakiś czas będą do zbioru. Fotka sprzed tygodnia. Teraz są ciemniejsze.

Patrycja, robisz jakieś przetwory ze śś ?
Ja też mam w tym roku dość dużo owoców.
Makao 22:15, 29 cze 2026

Purpurowa rabata jak zawsze robi mega wrażenie ale białą ją goni
Wafel 23:38, 29 cze 2026

Patrycja, jak twoje drzewka uszkodzone mocowaniem do palika? Przeżyły? Moja Amanogawa, chyba dała radę, wypuściła liście, wcześniej kwitła, wypuszcza młode gałązki. Raczej niemożliwe żeby padła z czego bardzo się cieszę, ale cicho żeby nie zapeszać
anpi 15:04, 30 cze 2026

Ładna ta biała rabatka! Ostatnio ja mam u siebie ciągoty do biało kwitnących roślin.
Wąskie niesamowite! U mnie tak się nie zagęszczają szałwie.
nicol21 15:41, 30 cze 2026

Nie dość, że pięknie to i smacznie !!!

Super!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Patrycja_KG_Lu 08:21, 02 lip 2026

asica napisał(a)
Ja nic nie wiem o kryzysie, nie nadążam czytać postów na ogrodowisku, ale ja bym kryzys miała gdyby mnie od odcięli na rok od pracy w ogrodzie .
Patrycja ogarniaj najpierw wkoło miejsca w którym spędzasz czas. A resztę jak masz czas i ochotę. Nie musi być wszystko idealne

Dziękuję za rady :* To co pogrubiłam mi najbardziej pomoże w tym roku, a przynajmniej tak czuję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies