Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

LIDKA 13:32, 08 cze 2026

Patrycja kryzysy mijają prędzej albo później.
Przyszłam Cię pocieszyć i utulić. Możesz sobie zrobić przerwę od ogrodu i np na rok odpuścić . A robota możesz mieć i na trawniku z koniczynką.
asica 14:30, 11 cze 2026

Ja nic nie wiem o kryzysie, nie nadążam czytać postów na ogrodowisku, ale ja bym kryzys miała gdyby mnie od odcięli na rok od pracy w ogrodzie .
Patrycja ogarniaj najpierw wkoło miejsca w którym spędzasz czas. A resztę jak masz czas i ochotę. Nie musi być wszystko idealne

sylwia_slomc... 13:57, 12 cze 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Czosnki w tym roku super. Jedynie końcówki liści trochę zżółknięte, ale kiedyś z jednej strony zasłonią je Caradonny a z drugiej żywopłot z pęcherznicy.

Mój wyjątkowy lilak zakwitł jednym kwiatem. Ciężko oddać na zdjęciu ten odcień niebieskiego.

Orliki szaleją. Trzeba poszukać kolejnych o innych kolorach.

To normalne, że czosnkom zamierają liście w trakcie kwitnienia.
Patrycja_KG_Lu 11:05, 28 cze 2026

Drugi dzień pod rząd piekę jagodzianki z własnych jagód kamczackich. Sporą ilość też zamroziłam. Mam ich 5 krzaków.

Świdośliwy za jakiś czas będą do zbioru. Fotka sprzed tygodnia. Teraz są ciemniejsze.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Patrycja_KG_Lu 11:20, 28 cze 2026

Biała rabata coraz pełniejsza. Czekam na anabelki. Szałwie już podrosły i po podziale posadzę w inne miejsca tej rabaty.

Biały Puszysław jak już o białym mowa.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Patrycja_KG_Lu 11:27, 28 cze 2026

Wąskie w pełni kwitnienia.

Rojodziejowa 12:15, 28 cze 2026

Patrycja, to co zagospodarowałaś już wygląda pięknie! Nie widać żeby było rzadko. Fajnie puchato.
Wąskie cudne! Ta biała szałwia też fajna. Miałam taką, ale ją przesadziłam i widocznie nie zadbałam odpowiednio i padłaz
Wafel 14:06, 28 cze 2026

Wąskie prezentują się pięknie, elegancko, tak jak Puszysław na zielonym tle
MartaCho 15:29, 28 cze 2026

Niesamowicie bujne Twoje wąskie. W innych zakątkach też przepięknie- biała jest bardzo elegancka.

Moje szałwię już do wycięcia bo kwiaty przekwitły.

Wczoraj chciałam dodać do ciasta owoce świdosliwy i niestety wyschły przez te upały- owocowe suszki na drzewie zostały. Szkoda wielka, bo wyjątkowo dużo owoców było.
Marcin89 15:32, 28 cze 2026

MartaCho napisał(a)
Niesamowicie bujne Twoje wąskie. W innych zakątkach też przepięknie- biała jest bardzo elegancka.

Moje szałwię już do wycięcia bo kwiaty przekwitły.

Wczoraj chciałam dodać do ciasta owoce świdosliwy i niestety wyschły przez te upały- owocowe suszki na drzewie zostały. Szkoda wielka, bo wyjątkowo dużo owoców było.
Nie wiem, czy tak samo z moimi nie jest. Nie zapamiętałem terminu zbioru i patrzę czarne owoce są