Aniu juz porzadeczek widac. Jak z wilgotnościa u Ciebie na rabatach?
Tez mam sporo do posadzenia ok. 30 sadzonek gipsowki, zakupilam tez amsonie, zawilce niebieskie, różowe i żólte, róże, derenie, miłorzęby, brzozki miniaturowe i lilaki. Część juz dojechala i czeka na sadzenie. Ale mam jeszcze kilka zamowien, ktore dojda, metasekwoje, sosny i byliny. W sumie to chyba zamowienia mam juz na cały sezon zalatwione.
Na rabatach mokro ale nie tak jak w ubiegłym roku. Woda nie stoi. Na szczęście
Ale masz dużo roślin do posadzenia
Teraz tylko pogody ładnej brakuje.
Miałam plany w ten weekend dokończyć sprzątanie ale prognoza pogody mało optymistyczna
Wczoraj domowilam 20 sadzonek choin kanadyjskich, musze przesadzic swierki spod ogrodzenia od strony wody. Sprzedano mi je jako Cupressiny a okazuja sie jakimis minaturowymi kulkami wolnorosnącymi. Przebolalam, pojda na rabaty. W zamian posadze choiny kanadyjskie. Mam jeszcze 10 szt. dodatkowych do posadzenia od strony sasiadki. Ale nie beda jako zywoplot ciety, raczej luzno rosnace drzewka, tez zaslonia a bardziej naturalnie.
Nie zrażam sie pogoda, w nocy tez zapowiadali przymrozki a bylo na plusie. Jak sie da zaczynam sadzic róże. Od tygodnia stoja w wiadrze z woda