Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

NowaKiKi 08:07, 04 lip 2024

trawniczek juz sie zieleni, super!
Patrycja_KG_Lu 08:21, 04 lip 2024

Orzech już ładny. Fajnie, że macie dorosłe drzewo na działce. Jak niedawno byłyśmy z dziewczynami w takiej sporej szkółce roślin to właścicielka w swoim ogrodzie miała sporego orzecha, a pod nim stolik i ławki. Super kawę w jego cieniu można było pić.

Trawnik wygląda już zieleniutko. Te kołki z linkami to zapory antydzieciowe, żeby nie deptały? Kiedy nasadzenia na rabatach?
Narsilia 08:22, 04 lip 2024

No nie ma się co nic z koniem przez te sadzonki cena była okazyjna a sadzonki kocimiętek i traw przy dobrej opiece odbija migiem , co do zrębki to jednak najlepsza jest z drzew liściastych same gałęzie i drewno bez igieł itp .
No ja na takie żywe liście jeszcze nie natrafiłam raczej zrebkuja jak już zwiędną , no ale to nic takiego jak Lidka mówi one zwiędną .

Trawnik za to masz cudny jak z rolki. a ze zdrowiem trzeba ostrożnie i tak cały czas do przodu wszystko pięknie idzie
edi75 10:17, 04 lip 2024

Marcin trawnik wygląda ładniutko
Nie masz chwastów?
olciamanolcia 13:00, 04 lip 2024

U mnie w kasto ogromne kocimiety Kocie Piżamy po 16
Marcin89 15:54, 04 lip 2024

LIDKA napisał(a)
Fajnie że ją masz. Dla Twoich piasków bedzie super. A liście w niej uschną i sie skompostują i nie bedzie widać tego zielonego.

Bez ściółki z chwastami jest gorzej i roboty więcej.

Nie chwalisz się nic a nic a trawnik taki śliczny.
Dziękuję Lidka, choć z bliska nie jest tak kolorowo Ale wszyscy piszą, że ta mieszanka potrzebuje dużo czasu, a efekt końcowy będzie fajny.
Marcin89 15:55, 04 lip 2024

NowaKiKi napisał(a)
trawniczek juz sie zieleni, super!
Dziękuję
Marcin89 15:59, 04 lip 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Orzech już ładny. Fajnie, że macie dorosłe drzewo na działce. Jak niedawno byłyśmy z dziewczynami w takiej sporej szkółce roślin to właścicielka w swoim ogrodzie miała sporego orzecha, a pod nim stolik i ławki. Super kawę w jego cieniu można było pić.

Trawnik wygląda już zieleniutko. Te kołki z linkami to zapory antydzieciowe, żeby nie deptały? Kiedy nasadzenia na rabatach?
To prawda, zawsze pod orzechem stał stolik i krzesła. Teraz często dzieci siedzą przy swoim plastikowym stoliczku.

Tak, to zapory. Od początku daliśmy, bo dzieci, jak to dzieci, chodzą gdzie chcą. Na pewno prosto z tarasu weszły by na wschodzący trawnik

Rabaty stopniowo, ale utknąłem na froncie. Jak nie upał, to deszcz, to choroba. Teraz muszę ściółkować glebę, bo szkoda, by zarosło znowu. A na front niby rośliny są, w tym te bidne kocimiętki
Marcin89 16:01, 04 lip 2024

Narsilia napisał(a)
No nie ma się co nic z koniem przez te sadzonki cena była okazyjna a sadzonki kocimiętek i traw przy dobrej opiece odbija migiem , co do zrębki to jednak najlepsza jest z drzew liściastych same gałęzie i drewno bez igieł itp .
No ja na takie żywe liście jeszcze nie natrafiłam raczej zrebkuja jak już zwiędną , no ale to nic takiego jak Lidka mówi one zwiędną .

Trawnik za to masz cudny jak z rolki. a ze zdrowiem trzeba ostrożnie i tak cały czas do przodu wszystko pięknie idzie
Zrębka jest w 80% liściasta, w 20% iglasta. Ale w całości jest około 20% liści, dlatego zbiłem cenę o 50 zł.

Trawnik z bliska wygląda ciut gorzej. Ale dopiero raz był koszony i potrzeba mu czasu
Marcin89 16:02, 04 lip 2024

edi75 napisał(a)
Marcin trawnik wygląda ładniutko
Nie masz chwastów?
Dziękuję Uwierz mi są chwasty: perz, chwastnica, komosa i wiele innych. W sobotę był koszony, to tak nie widać.

A nawet w jednym rogu powój był. Cholernik jeden