Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 10:13, 04 lut 2025

Wiolka5_7 napisał(a)

To niezły u ciebie przymrozek. U mnie w okolicach zera,ale jeszcze trochę śniegu leży,jest mokro itd. Ja czekam na cięcie jak będzie słonecznie i sucho.

Sekator zamawiaj ,bo na wiosnę potrzebny jak nic
Najgorsze, że te mrozy zawsze są bez śniegu, wszystko skute na biało.
anuska2507 11:01, 04 lut 2025

U mnie też dzisiaj tak przymroziło, a ja wybrałam się rowerem do pracy
Marcin89 16:38, 04 lut 2025

anuska2507 napisał(a)
U mnie też dzisiaj tak przymroziło, a ja wybrałam się rowerem do pracy
To miałaś hardcore, ja nie lubię zimna.

No a teraz świeci pięknie słońce, gdy człowiek w pracy siedzi.
Marcin89 16:44, 04 lut 2025

Jak zwykle coś mnie odciągnęło od planowania konkretnej rabaty, ale za to zrobiłem sobie podkład do wszystkich rabat.

W lepszej skali i z zachowaniem odległości drzew od siebie. Teraz mogę kopiować do woli i rysować od nowa xd

Platanowa, narożna i brzozowa.

Marcin89 16:47, 04 lut 2025

A tak wyglądają względem siebie. Na lewo to platany Alphen's Globe, na górze brzozy Doorenbos. Ten wąski pasek to jednorzędowy żywopłot grabowy. Od jutra planowanie, bo został miesiąc!
Patrycja_KG_Lu 18:56, 04 lut 2025

Super! Już nie mogę się doczekać. Lubię ten etap.
Marcin89 19:06, 04 lut 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Super! Już nie mogę się doczekać. Lubię ten etap.
To jak będą rośliny wybrane, to zapraszam do współpracy i dyskusji Będzie można na tych "czystych" śmiało rysować w telefonie.
Patrycja_KG_Lu 19:36, 04 lut 2025

Marcin89 napisał(a)
To jak będą rośliny wybrane, to zapraszam do współpracy i dyskusji Będzie można na tych "czystych" śmiało rysować w telefonie.

Będziesz na luźno tworzył czy masz jakąś konkretną inspiracje dla każdej rabaty wybraną?
Marcin89 19:43, 04 lut 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Będziesz na luźno tworzył czy masz jakąś konkretną inspiracje dla każdej rabaty wybraną?
Wiem jaki zamysł jest w mojej głowie od lata, jak nie od roku lub dłużej. Tylko trzeba to przelać na papier i mieć konkretne ilości roślin, rozstaw itd. Postaram się wrzucić parę inspiracji do danej rabaty.

Co najważniejsze: zakładam nawet zamianę zestawu roślin miedzy rabatami, a to wynika z szerokości rabat (2,5 m kontra 3,30 m) i tego co fajniej wygląda z brzozami Ale niekoniecznie da tam radę.
nicol21 22:39, 04 lut 2025

Podoba mi się ten upór do planowania
nie bądź dla siebie zbyt krytyczny. Daj roślinom się rozrosnąć. Skup sięna tych rabatah, które sprawiają Ci największa radość. Jeśli twierdzisz, że coś cie na razie przerasta to zostaw to na później. W kontekście całości - moze być tak że wpadniesz na ten genialny pomysł
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies