Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 09:50, 02 paź 2023

Wiolka5_7 napisał(a)

Ja mam wcześniejsze Purple Sensation i Gladiator a późniejsze "prawdopodobnie" Globemaster - bo były pomylone i Giganteum najpóźniejsze.
Warto dlatego sadzić różne odmiany i wtedy mamy długo kwitnące czosnki
No i zamówiłem Purple Sensation i Gladiatora, po 9 cebul z każdej odmiany póki co, na przetestowanie
Patrycja_KG_Lu 14:59, 02 paź 2023

Ostnicy z prosem bym tam raczej nie widziała. Podoba mi się wersja 2, lecz pomieszałabym układ troszkę bardziej. Ta kocimiętka z tego co kiedyś widziałam na zdjęciu u Ani Makao jest bardzo duża. Nie chcesz mniejszej odmiany?
Marcin89 16:20, 02 paź 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ostnicy z prosem bym tam raczej nie widziała. Podoba mi się wersja 2, lecz pomieszałabym układ troszkę bardziej. Ta kocimiętka z tego co kiedyś widziałam na zdjęciu u Ani Makao jest bardzo duża. Nie chcesz mniejszej odmiany?
Czyli zrobiła byś mix z szałwii, seslerii i kocimiętki? Tak jakby przemieszać w szachownicę, tylko 3 kolory?

Może i mniejszą dam, albo tę co mam, ale większe odstępy. W sklepie internetowym mieli źle wpisaną wysokość i kupiłem nie sprawdzając tego. A sama nazwa sugerowała

Ja ten przód chcę w miarę niższy i nad nim główki czosnków i kwiaty werbeny, a z tyłu "mgiełka" kwiatostanów prosa
Na wiosnę koniecznie tulipany, bo wszystko będzie ścięte. Tam też zsuwa się śnieg, więc mógłby krzewy niszczyć, więc odpuściłem. Drzewa chyba też nie wcisnę.
Marcin89 11:50, 03 paź 2023

Zapytałem w szkółce, czy mogę zrobić zdjęcia. To są te moje Doorenbosy za 145 zł.

Wiolka5_7 12:23, 03 paź 2023

Ja rozumiem , że ceny poszły w górę, ale za takie sadzonki nie dałabym tyle kasy.

Jak swoje kupowałam to też były to patyki ,ale miały 3m i płaciłam tanio bo po 50zł za sztukę.
Teraz patrzę , że po 4 latach cena tych brzóz to 80 zł,więc też nie zdrożały aż tak bardzo.

Moje wyglądały tak, sory za jakość zdjęcia

Marcin89 12:46, 03 paź 2023

Wiola, właśnie takiego porównania potrzebuję

Z góry wiedziałem, że tak napiszesz, bo mam takie same odczucia. Jak nie znajdę wiosną lepszych, to kupię pewnie te (przepłacę). Choć to nie leży w mojej naturze, jestem oszczędny...
Marcin89 12:48, 03 paź 2023

Facelia w końcu pokazała kwitnące oblicze

Na żywo wygląda to o wiele lepiej. Fioletowo mocno i latają motyle jeszcze.
Wiolka5_7 14:46, 03 paź 2023

Marcin89 napisał(a)
Wiola, właśnie takiego porównania potrzebuję

Z góry wiedziałem, że tak napiszesz, bo mam takie same odczucia. Jak nie znajdę wiosną lepszych, to kupię pewnie te (przepłacę). Choć to nie leży w mojej naturze, jestem oszczędny...

Masz czas, jak nie teraz to wiosną kupisz. Też jestem oszczędna
anuska2507 15:14, 03 paź 2023

Zdjęcie może trochę przekłamywać, ale też mi się wydaje, że wielkościowo te brzozy wyglądają jak moje za 70 zł, więc cena jest jednak wygórowana.
Patrycja_KG_Lu 16:18, 03 paź 2023

Zobacz jakie Ania z „Działka w górach…” wrzuciła brzozy z zakupów i jaką cenę.