Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Makao 17:01, 04 lis 2024

Kordina napisał(a)
Brytfanka od pieczenia mięs również do szparagów

Mam
Makao 17:05, 04 lis 2024

TAR napisał(a)

Ja tez, kupowanie specjalnego garnka do szparagow wydaje mi sie przerostem formy nad treścią. Ogolnie do gotowania (a gotuje bardzo duzo) uzywam 5 garnkow i 3 patelni malej, duzej i głebokiej zalezy od tego co gotuje. Oczywiscie nie za jednym razem te wszystkie gary mam na kuchni. Tyle starcza mi na wyposazeniu kuchennym

A ja mam 3 komplety garnków i 4 patelnie. I jeszcze syn mnie męczy o patelnię do naleśników ale na razie mnie nie namówił. Bez sensu.
Te 3 komplety są takie akurat dla nas bo gdy posiłki w lodówce w nich stoją to mam inne do gotowania
Makao 17:15, 04 lis 2024

TAR napisał(a)

Ja odłamuje Dobry szparag, kruchy sam znajdzie miejsce, w ktorym sie odlamie, wtedy wiadomo ze nie bedziemy mieli łykowatych i zdrewniałych

Kroje tylko jak robie danie jednogarnkowe i mam sos ze szparagami.

Hmm, szparagi wydają się wymagającym warzywem jeśli chodzi o gotowanie. Odłamać końcówkę przed gotowaniem, nie kroić, gotować w długim garnku. Może być łykowate.

Brukselkę chyba łatwiej się gotuje a może być gorzka jeśli robi się to źle
Makao 17:17, 04 lis 2024

TAR napisał(a)

Fajne te skrzynki choc skojarzenia mam dziwne, moze to ze wzgledu na świeto 1 lstopada

Tak, mój mąż też mówi że wyglądają jak trumny Może jak się odmaluje i uporządkuje wokół to nie będą już tak się kojarzyły
Anda 17:18, 04 lis 2024

Makao napisał(a)

Hmm, szparagi wydają się wymagającym warzywem jeśli chodzi o gotowanie. Odłamać końcówkę przed gotowaniem, nie kroić, gotować w długim garnku. Może być łykowate.

Brukselkę chyba łatwiej się gotuje a może być gorzka jeśli robi się to źle

Żeby nie były łykowate obierasz je jak marchewki, ale grubiej Tylko główek nie obierasz. Najlepiej kupować świeże prosto z pola w maju
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao 17:26, 04 lis 2024

Anda napisał(a)

Żeby nie były łykowate obierasz je jak marchewki, ale grubiej Tylko główek nie obierasz. Najlepiej kupować świeże prosto z pola w maju

Teraz świeże nie będą ale spróbuję. Korci mnie Obym się nie przejechała i nie zraziła
Kordina 17:28, 04 lis 2024

Ania kup gotowca w słoiku, u mnie w lodówce właśnie stoi i będziesz wiedziała, czy Ci odpowiadać będzie uprawa czy nie
Makao 17:32, 04 lis 2024

Kordina napisał(a)
Ania kup gotowca w słoiku, u mnie w lodówce właśnie stoi i będziesz wiedziała, czy Ci odpowiadać będzie uprawa czy nie

Oooo uprawiać nie będę. Tylko spróbuję sobie zjeść. Jeśli wrażenia będą jak przy fasolce szparagowej to nie będę w nie brnęła
Anda 17:56, 04 lis 2024

Nie kupuj teraz bo się zrazisz. Mi te sloikowe wogole nie smakują, a za świeżymi przepadam. Poczekaj na świeże.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Patrycja_KG_Lu 18:37, 04 lis 2024

Jeśli nigdy nie jadłaś to szkoda miejsca w warzywniku. Tej wiosny spróbuj czy Ci w ogóle smakują. Polecam ten sposób na początek - bez gotowania, bo pieczone https://www.kwestiasmaku.com/przepis/szparagi-zapiekane-z-szynka-parmenska-i-serem