Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Juzia 17:46, 13 sty 2025

Makao napisał(a)

Twarda jesteś. Zapewne stopniowo do takiego efektu wytrwałościowego dochodziłaś bo nie wyobrażam sobie odwalać śnieg boso. Póki co odczuwam ból po kilku sekundach

Ja też czuję szpilki
Tylko dla mnie ból to nie jest coś czego muszę za wszelką cenę unikać
7 rok będzie ... jak nie tykam przeciwbólowych. A miałam silne migreny
Wszystko jest w głowie
Patrycja_KG_Lu 19:09, 13 sty 2025

Jakich worków używasz, że potrzebujesz 13 sztuk? Mi w zeszłym roku poszło prawie 2 worki 80 litrowe na sporo papryk, około 120 pomidorów, trochę cukinii, groszków, patisonów, ogórków.
Margo2 23:23, 13 sty 2025

Ania, Ciebie nie można spuścić na chwilę z oka.
Ale Ty masz pomysły.
Trzymam kciuki za realizację wszystkich.
Podziwiam za te bose nogi.
Tylko dziwię się, że u mnie napisałaś, że już nie chcesz śniegu
Makao 05:27, 14 sty 2025

Juzia napisał(a)

Ja też czuję szpilki
Tylko dla mnie ból to nie jest coś czego muszę za wszelką cenę unikać
7 rok będzie ... jak nie tykam przeciwbólowych. A miałam silne migreny
Wszystko jest w głowie

Dokładnie, też tak uważam. Ból jest uczuciem który sobie wmawiamy. Zapewne uczucie zimna też
Makao 05:30, 14 sty 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Jakich worków używasz, że potrzebujesz 13 sztuk? Mi w zeszłym roku poszło prawie 2 worki 80 litrowe na sporo papryk, około 120 pomidorów, trochę cukinii, groszków, patisonów, ogórków.

Moje są 20l. Małe ale tylko takiej ziemi używam.
Makao 05:34, 14 sty 2025

Margo2 napisał(a)
Ania, Ciebie nie można spuścić na chwilę z oka.
Ale Ty masz pomysły.
Trzymam kciuki za realizację wszystkich.
Podziwiam za te bose nogi.
Tylko dziwię się, że u mnie napisałaś, że już nie chcesz śniegu

Pochodzić po śniegu mogę ale on bardzo utrudnia funkcjonowanie kierowcom. W tym sezonie jakaś plaga poślizgów obok mnie jest. Już kilka razy uniknęliśmy stłuczki z winy innych kierowców. Zarzuca ich na wszystkie strony. Jakieś głupie pokolenie teraz jeździ. Strach. Wyjechać na miasto.
Dlatego chcę żeby już zniknął.
A skoro chodzenie boso nie musi być tylko po śniegu ale ogólnie po ziemii to tym bardziej

Dzięki za kciuki
Tak jakoś wyszło
Juzia 13:26, 14 sty 2025

A jakiejś wody blisko nie masz?
Po śniegu fajnie... ale w takiej zimnej wodzie w jeziorze też fajnie
Albo w rzece!

Fajny ptaszor! Tylko szkoda, że odstrasza resztę
U mnie coś się stało... nie ma ani jednego ptaka przy karmnikach. Wiszą już ponad tydzień i nic. Jakieś dziwne rzeczy...
pestka56 18:27, 14 sty 2025

Jednym z powodów kupienia działki i budowy domu, było moje pragnienie chodzenia boso po trawie

Krogulec przylatuje na polowanie. Możesz mu jakieś mięsko gdzieś umieścić. Tak robi Agnieszka Hubeny Żukowska. Drapiżca przylatuje, zjada i zostawia ptaszarnię w spokoju.
Makao 13:35, 15 sty 2025

Juzia napisał(a)
A jakiejś wody blisko nie masz?
Po śniegu fajnie... ale w takiej zimnej wodzie w jeziorze też fajnie
Albo w rzece!

Fajny ptaszor! Tylko szkoda, że odstrasza resztę
U mnie coś się stało... nie ma ani jednego ptaka przy karmnikach. Wiszą już ponad tydzień i nic. Jakieś dziwne rzeczy...

O nie nie nie. Do wody nie wejdę takiej zimnej. Nie ma takiej opcji. Dla mnie to chodzenie po śniegu to już dużo. Może za 10 lat

Twoje ptaki albo coś odstrasza albo ktoś wysypuje lepsze jedzonko
Makao 13:36, 15 sty 2025

pestka56 napisał(a)

Krogulec przylatuje na polowanie. Możesz mu jakieś mięsko gdzieś umieścić. Tak robi Agnieszka Hubeny Żukowska. Drapiżca przylatuje, zjada i zostawia ptaszarnię w spokoju.

No tego to jeszcze nie ogarnęłam. Pierwszy raz się z nim spotkałam i może już nie będzie wracać. Na razie nie przylatuje.