Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 16:26, 27 kwi 2023

mrokasia napisał(a)
Ja też mam trawnik z rolki. Fakt, pojawiają się chwasty, w tym roku nawet mlecze mam. Na etapie gdy już trawa jest urośnięta i gęsta nie ma różnic pomiędzy sianym a z rolki. Za to jest ogromna różnica zaraz po położeniu . Przy zwierzyńcu nie do przecenienia .

otóż to
Makao 16:39, 27 kwi 2023

Doskonale rozumiem chęć szybkiego efektu trawnikowego. My tam nie przykładaliśmy się do jego zakładania. Jakoś tak od czapy go zakładaliśmy i w miesiąc już był. Chwasty wyrywaliśmy. Na początku było łatwo. Pamiętam jak go siałam w 9miesiącu ciąży

A pamiętasz jak Mirella zakładała swój ostatni trawnik. Posiała i położyła agrowłókninę bo psy by nie pozwoliły mu urosnąć. Zdjęła włókninę dopiero jak były już kilkucentymetrowe źdźbła. A potem moment się zagęścił.
TAR 21:45, 27 kwi 2023

Makao napisał(a)
Doskonale rozumiem chęć szybkiego efektu trawnikowego. My tam nie przykładaliśmy się do jego zakładania. Jakoś tak od czapy go zakładaliśmy i w miesiąc już był. Chwasty wyrywaliśmy. Na początku było łatwo. Pamiętam jak go siałam w 9miesiącu ciąży

A pamiętasz jak Mirella zakładała swój ostatni trawnik. Posiała i położyła agrowłókninę bo psy by nie pozwoliły mu urosnąć. Zdjęła włókninę dopiero jak były już kilkucentymetrowe źdźbła. A potem moment się zagęścił.

Aniu ja po prostu juz nie mam ani czasu ani mozliwosci fizycznych, musze troche tez mezatego oszczedzac, bo mi w koncu padnie biedny, ma nie tylko w ogrodzie ciezkie prace ale i w domu ciagle cos konczymy.

W 9 miesiacu??? kobieto. czyżby cos sie przeciagnelo i chcialas szybciej trafic na porodowke?
Makao 22:02, 27 kwi 2023

Nie, urodziłam w terminie. Tydzień po sianiu trawy
TAR 10:29, 28 kwi 2023

Makao napisał(a)
Nie, urodziłam w terminie. Tydzień po sianiu trawy
no to niezle
TAR 10:31, 28 kwi 2023

Poniewaz przesunal nam facet znowu termin tej miniladowarki i nie mozemy dalej isc z robota do przyszlego czwartku, kupilam trawe w nasionkach i na tym kawalku w weekend posieje zobaczymy jakie beda rezultaty. Jak wzejdzie popchne temat dalej. Sama jestem ciekawa.
April 11:38, 28 kwi 2023

Cierpliwość jest ci obca
Żarcik, w pełni rozumiem
Makao 11:58, 28 kwi 2023

Wydaje mi się że chwasty to na bank wzejdą szybciej niż trawa. Trzeba będzie wyrywać na bieżąco. Niestety taki urok siania trawy. I pamiętam że stale glebę mieliśmy wilgotną.
No i jak ulewa się trafiła to spłukało nasiona i dosiewaliśmy. To też pamiętam. Ale jak ruszyła to szybko już poszło.
Ewa777 12:36, 28 kwi 2023

U mnie po sianiu trawy od razu pojawiały się gołębie. Jak one to wyczuwają?
TAR 15:02, 28 kwi 2023

Ewo no ja nie wiem, ponoc teraz nasionka są wj akichś otoczkach odzywczych i nie sa "apetyczne" dla ptakow.No ja nie wiem jaka w tym prawda. Wiem natomiast, ze mam parke chyba sierpowek co sobie na sosnie gniazdo wije i mam parke pliszek, ktore juz zdazyly gniazdo zalozyc. Co te pliszki tak u mnie szaleja to nie wiem. W kazdym domu to samo. Po dwa albo 3 gniazda pod gasiorami. One sie wcale nie boja i chodza sobie dumnie jak u siebie na co strasznie Witus sie wscieka kiedy jest za szyba bo w ogrodzie to je gania.Nie jest dosc szybki

Także jest ryzyko, że jednak ptaki wyżrą nasiona. A jest ich zdecydowanie wiecej niz w poprzednim miescu. I różnorodnosc tez wieksza. Wczoraj fruwalo stadko trznadli. Ten pełzacz co go widze ciagle na jednej z brzoz chyba w pobliskim chruście tez ma gniazdo.