Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 08:48, 27 kwi 2023

An_na napisał(a)
Bardzo właściwe podejście, żeby tak mój eM takie miał.

z czasem sie zmieni ja mu "trawnik" dopiecze
TAR 08:50, 27 kwi 2023

Kasya napisał(a)
Kupilas juz truskawki ?
Bo ja przez ciebie tak

Kochana, mam juz nawet posadzone

Moze przeze mnie ale dla siebie. Nie bedziesz zalowac patrzac po cenach truskawek za kilogram dzis tylko 44 zł.
TAR 08:52, 27 kwi 2023

Ewa777 napisał(a)
Ja też lubię fale.
U Ciebie były w poprednim ogrodzie super fale. Zdjęcia piękne wychodziły, ciekawa perspektywa. Poza tym w ogrodzie leśmym nie pasowałyby linie proste, faliste sa bardziej naturalne.
Trawnik z rolki? To zaraz będziesz miała zielono

A dziekuje Fale sa ok, jak dojda wysepki bedzie bardzo ok.

Trawnik z rolki,nie mam go duzo to sie szarpne, a ukladac bedziemy sami, to zadna filozofia.
Kasya 09:07, 27 kwi 2023

TAR napisał(a)

Kochana, mam juz nawet posadzone

Moze przeze mnie ale dla siebie. Nie bedziesz zalowac patrzac po cenach truskawek za kilogram dzis tylko 44 zł.

A znasz ktores z tych odmian ?
Judith 09:16, 27 kwi 2023

TAR, fajnie wyglądają wyznaczone rabaty. I pomysł, w jaki je wyznaczasz tez fajny . Miałam identyczny, gdy z rozmachem wytyczałam rabaty 9 lat temu, a nie miałam zbyt wiele kasy i pomysłów jak je zagospodarować . Na to kora i było pięknie . Potem powoli szmata znikała .
Trawnik z rolki - będzie cudo! .
TAR 09:43, 27 kwi 2023

Kasya napisał(a)

A znasz ktores z tych odmian ?

Tych moich, tak. Mialam je w poprzednim ogrodzie, pieknie owocowaly wiec powtarzam zamowienie. Oprocz tego mam 2 nowe odmiany na sprawdzenie: Judibell i Florence
TAR 09:48, 27 kwi 2023

Judith napisał(a)
TAR, fajnie wyglądają wyznaczone rabaty. I pomysł, w jaki je wyznaczasz tez fajny . Miałam identyczny, gdy z rozmachem wytyczałam rabaty 9 lat temu, a nie miałam zbyt wiele kasy i pomysłów jak je zagospodarować . Na to kora i było pięknie . Potem powoli szmata znikała .
Trawnik z rolki - będzie cudo! .

Dzieki U mnie tez szmata z czasem zniknie. Teraz potrzebna, bo ziemia świeza, nie chce by chwastowisko naroslo, bo to syzyfowa praca obczyszczac od poczatku, zwyczajnie nie mam na to czasu, wloknina zalatwia troche temat. A i psiaki moga biegac, nie sa az takie utytlane
Trawnik udalo mi sie znalezc po 12 zł/m2 plus koszt dowozu 150 zł. Mysle, ze niewiele drozej to wyjdzie jak siany. A o ile mniejszy problematycznie. W pierwszym ogrodzie sialam 3 razy, bo nie chcial wzejsc. Same chwasty. W drugim byl z rolki, przyjal sie od razu i zielono bylo od razu. Wystarczylo podlewac
Makao 11:54, 27 kwi 2023

Moja koleżanka też położyła z rolki. Na początku był piękny.
Dwa lata później wygląda dokładnie tak samo jak mój siany. Chwastom nie robi to różnicy. Niosą się z wiatrem.
mrokasia 14:03, 27 kwi 2023

Ja też mam trawnik z rolki. Fakt, pojawiają się chwasty, w tym roku nawet mlecze mam. Na etapie gdy już trawa jest urośnięta i gęsta nie ma różnic pomiędzy sianym a z rolki. Za to jest ogromna różnica zaraz po położeniu . Przy zwierzyńcu nie do przecenienia .
TAR 16:25, 27 kwi 2023

Makao napisał(a)
Moja koleżanka też położyła z rolki. Na początku był piękny.
Dwa lata później wygląda dokładnie tak samo jak mój siany. Chwastom nie robi to różnicy. Niosą się z wiatrem.

Mialam trawnik z rolki w oststnim ogrodzie, chwastow niewiele a efekt od razu. Mialam tez siany w pierwszym ogrodzie. Koszmar przy zakladaniu. Trawnik siany 3 krotnie i żadne przypadkowe nasiona a polecane B....g. Podlewany, ciumkany wzeszly jakies szczatkowe placki. Wszystko zrobione zgodnie ze sztuka. Od maja do wrzesnia mielismy klepisko z chwastami. W koncu kupilismy inne nasiona i one wykielkowaly. Fakt, byl potem piekny ale nie mam juz tyle sily by czekac na wschody.