Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Dorii 23:40, 15 cze 2023

Podzieliłabyś się tym deszczem bo unie tylko kropi :⁠-⁠\

Pobudek w nocy współczuję, znam ten ból. Młody długo mi takie trzy czasem cztery pobudki robił ale spacerować po dworze nie musiałam. Teraz czasem w nocy przyjdzie albo obudzi lunatykowaniem ale to już na szczęście raz na jakiś czas.
Magara 00:18, 16 cze 2023

TAR napisał(a)

No i okolice misy, bo dostalam zrzutkowa od rodziny na urodziny

I ja mam nadzieję, że moja rodzina się ogarnie tytułem misy, zrzutki i urodzin Nawet mogę poczekać do najbliższych okrągłych
Pada od rana

P.S. TARcia, czy Ty ma klona flamingo? Tak mi się kojarzy. Są u mnie do kupienia stacjonarnie i dumam...
Kasya 06:13, 16 cze 2023

TAR napisał(a)
Madziu zaraz podeślę Ci liste sprawdzonych

Ewo
, dziekuje, troche jestem zmeczona. Ale dzis przepatrzylam stan posiadania i powinnam sie z nim uporac przez weekend

Kasya
, ja nie mam czasu na buszowanie po ogrodniczych, zreszta u nas nie ma ich za wiele za to dzikie tlumy a ja za nimi po prostu nie przepadam. No i u nas jak kiedys pisalam przesadzili z podwyzkami, nie stac mnie.
Klona Paldiski raczej nie posadze, to potwor wielki i do tego szybko rosnie, mam juz dosyc klonoww posiadaniu

A widziałaś go na żywo ? Śliczny jest
TAR 10:25, 16 cze 2023

Dorii napisał(a)
Podzieliłabyś się tym deszczem bo unie tylko kropi :⁠-⁠\

Pobudek w nocy współczuję, znam ten ból. Młody długo mi takie trzy czasem cztery pobudki robił ale spacerować po dworze nie musiałam. Teraz czasem w nocy przyjdzie albo obudzi lunatykowaniem ale to już na szczęście raz na jakiś czas.

słuchaj musisz za rusalke porobic, potanczyc w swietle ksiezyca, pozaklinac i poszamanowac dzis spacerowalam o 1.14 i 4.03 ten pierwszy to minuta, drugi dobre 20 minut, piekna mgla sie unosila nad bajorem i ogrodem, a ptaki rozswiergotane tak ze przez okna 3 szybowe bylo słychac, spac nie dawaly. Musze zaluzje zalozyc, bo jak jest jasno ciezko sie spi

Magara napisał(a)

I ja mam nadzieję, że moja rodzina się ogarnie tytułem misy, zrzutki i urodzin Nawet mogę poczekać do najbliższych okrągłych
Pada od rana

P.S. TARcia, czy Ty ma klona flamingo? Tak mi się kojarzy. Są u mnie do kupienia stacjonarnie i dumam...

mam Flamingi 2 szt. z poprzedniego ogrodu. Ale nie sa szczepione na nóżce a w formie krzaczastej od dolu, tak mi sie bardziej podobaja i pasuja do dziczy. Lubie je, sa takie nienachalne.
Za ogarniecie sie rodziny na urodziny trzymam kciuki, to apropo miski
Ciesze sie ze w koncu u Ciebie tez pada. Deszcz jest bardzo potrzebny.

Kasya napisał(a)

A widziałaś go na żywo ? Śliczny jest

oczywiscie, mialam w poprzednim ogrodzie stąd wiem jaki to szybkorosnący potwor, Wusia tez ma. Poprosze zeby mi fotke przeslala to wstawie.

dodam tylko ze kupowalam go jako sadzonke 60-70 cm jedna gałązką po 1,5 roku kiedy sie wyprowadzalam byl wielkosci ok. 2,5 metra i korona ok 2 metry wiec wez pod uwage jesli chcesz kupic ze rosnie bardzo szybko i potrzebuje duzo miejsca i slońca
Dorii 11:15, 16 cze 2023

TAR napisał(a)

słuchaj musisz za rusalke porobic, potanczyc w swietle ksiezyca, pozaklinac i poszamanowac dzis spacerowalam o 1.14 i 4.03 ten pierwszy to minuta, drugi dobre 20 minut, piekna mgla sie unosila nad bajorem i ogrodem, a ptaki rozswiergotane tak ze przez okna 3 szybowe bylo słychac, spac nie dawaly. Musze zaluzje zalozyc, bo jak jest jasno ciezko sie spi

Hmm
A latanie okolo 23 z konewką i podlewanie rabat i zagonków gnojóweczką mniszkowo-skrzypową się liczy?
Ma padać dziś trochę jutro więcej, oby bo zbiornik do zera opróżniony, przez sklerozę. Za to jedna z rabat na brak wody narzekać nie może.
An_na 14:42, 16 cze 2023

Jeżeli polatasz z tą konewką półnago, ewentualnie w zwiewnej piżamce, to może się liczyć
TAR 16:09, 16 cze 2023

nie musi byc zwiewna moze byc nawet bawelniana i rozkompletowana albo moze musi ci towarzyszyc taki senior jak moj, bo jest tez opcja, ze to nie ja sciagnelam deszcz a ten stary pryk swoim szczekaniem w swietle ksiezyca
Makao 16:58, 16 cze 2023

O bosz, to ja między 3:00 a 4:00 codziennie mam pobudkę bo moje kotki chcą na dwór.
Ale ja tylko drzwi tarasowe otwieram na chwilę i wracam do łóżka. Jakbym tak miała spacerować to już bym nie usnęła. Nie ma szans.
Czasem o tej 4:00 już nie mogę usnąć a Ty Tar tak dwa razy?
Szok
TAR 19:41, 16 cze 2023

Aniu a co zrobic, dziadek jest stary, chory, ślepy, głuchy i dodatkowo jakby bylo malo ma padaczke. Ten pies dwukrotnie uratowal nam zdrowie o ile nie zycie, nalezy mu sie. Czasem wychodze ja, czasem mąż. Nie mam problemu z zasnieciem po spacerze tylko problem ze wstaniem 2,5 godziny pozniej
Zaleta parterowki i domu z ogrodem jest ogromna, on i tak nie wychodzi poza ogrod, bo juz sie boi, nie czuje sie pewnie.
Gruszka_na_w... 20:21, 16 cze 2023

Kiedy moja spora sunia miała problemy z chodzeniem i potrzebowała nocnych wyjść na zewnątrz, to bardzo doceniałam to, że nie mieszkam już na czwartym piętrze. Ważyła ponad 40 kg. Po operacjach, które przechodziła podczas mieszkania w bloku, ledwie dawaliśmy ją radę we dwójkę wnosić do mieszkania. Parterówka i ogród sprawdzają się tylko w przypadku chorych zwierząt. Dla starszych ludzi też są zbawienne.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies