Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

sylwia_slomc... 23:17, 13 cze 2023

TAR napisał(a)
Mam tak znikoma ilosc swierkow a do tego same szczepione. Wyzej 2 max 3 metrow nie urosna a i to po bardzo dlugim czasie. Zawsze szyszki ochojnikow obrywalam. Jesli to bedzie problematyczne z czasem pomysle z czego zrezygnowac. Dzis to jak wybor osiolka

Za to kupilam kilka choin Jeddeloh i jodelek balsamicznych. Moze swierki z czasem na jodly wymienie.

Jodły są piękne
sylwia_slomc... 23:18, 13 cze 2023

Kasya napisał(a)
Pokaz proszę jak to wygląda

Jak nie zapomnę to cyknę Tylko żebym nie zapomniała pokazać....
wołaj jakby co u mnie ok?
Kasya 00:38, 14 cze 2023

Cupressiny to u nas ostatnio widziałam z 6 lat temu… a szukałam
Kasya 07:10, 14 cze 2023

Ach chyba kojarzę… taka kolczasta szyszka jakby ?
Tfu tfu nie miałam

Modrzewi nie lubie ale z daleka mogę się nimi zachwycać u ciebie bo ladniutkie są

A wiesz ze w sąsiedniej ulicy mam rewelacyjny żywopłot z modrzewia ?
Świetnie prowadzony na grubosc chyba 1m i wysokość ze 2-2,5, leciwy juz raczej bo pieknie zagęszczony

TAR napisał(a)
Krejciola tez chyba mam.

Kasya ochojnik wyglada jak podrabiana szyszka, ja je usuwam jak tylko zobacze.

aaa i mialam dopisac, w poprzednim ogrodzie mialam ochojniki ale jedynie na świerkach pendulach, aurea, cupressinach i fastigiatach. Na acroconach, pushach, nidiformisach, barryi nigdy nic nie bylo a modrzewii mialam duzo wiecej. Wiec dlatego jakby mnie to nie bardzo przeraża. Cupressin mam teraz kilka ale je zalatwi predzej przedziorek jak ochojnik przy tej suszy.
U nas niebo troche zasnute ale deszczu z tego nie bedzie
TAR 09:01, 14 cze 2023

Kasya napisał(a)
Cupressiny to u nas ostatnio widziałam z 6 lat temu… a szukałam

U nas byly, sa malutkie na 30 cm, takie tez w necie znalazlam. One dosc szybko szybko rosna, lubie te swierki.
Agatorek 15:59, 14 cze 2023

Tarciu, na ostatniej stronie u mnie wstawiłam fotki zmiany i Kreici
anuska2507 09:13, 15 cze 2023

Cześć Podglądam powstawanie ogrodu. Szacun za tempo! Zapowiada się bardzo klimatycznie. Leśne zakątki mają swój urok
TAR 13:04, 15 cze 2023

na razie z sil opadlam i skęsłam

A wczoraj cos mnie opetalo i znowu zrobilam spore zamowienia a wszystko przez jedna rosline limonkowa do cienia jakiej poszukiwalam. Skonczylo sie na zakupach kolkwicji, jasminowcow w tym aurea, roslin do obsadzenia misy, klona palmowego i Orange, wiazow Geisha i JH, ostrozek, rodgersji, parzydla, budlei. Pogielo mnie na maksa. Ale bede miec juz krzaki na uzupelnienie na froncie i za rok mniej zamartwiania sie. Caly czas wyspy sa nieobsadzone, połwyspy przy sypialniach, przod praktycznie caly do uzupelnienia. No i okolice misy, bo dostalam zrzutkowa od rodziny na urodziny

za to z pozytywów - nad ranem zaczelo padac, rownym deszczem, takim co dobrze w grunt sie wchlania. Bedzie sie kopac jak w maśle
mrokasia 14:01, 15 cze 2023

He he he, ładne zakupy .
Gruszka_na_w... 14:18, 15 cze 2023

TAR, same "drobiazgi" zamówiłaś. Dobrze, że rodzina skumała, jaki prezent Cię najbardziej ucieszy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies