Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 15:02, 06 mar 2025

Na razie po raz 3 czytam instrukcje wstawiona przez Inke, w sumie nie jest to takie ciezkie, kompostu jeszcze nie mam ani gliny. O gline usmiechne sie do sasiadki, pewnie chetnie pozbedzie sie taczke lub dwie a zamiast kompostu dosypie ziemi do róż. Kupilam 3 worki. Moze jutro ogarne troche ogrod i w sobote wsadze roze w doniczki na tymczas.
TAR 15:16, 06 mar 2025

Wyszlam na chwile na ogrod przyciełam seslerie na rabacie podjazdowej i turzyce Raurief, 2 juz zielone mocno, 2 rokuja ale niepewnie. przycielam tez kilka krzaczkow. Powoli do przodu. Jutro planuje podzialac kilka godzin jak sie uda.
Makao 15:51, 06 mar 2025

Margo2 napisał(a)
Ja wybieram się w Wasze strony 15 czerwca, a konkretnie do Agnieszki Hrubeny-Żukowskiej.
Może się spotkamy?

Pojechałabym też ale akurat w ten weekend mamy 18tkę u siostrzeńca męża. Co pech to pech. Jeśli zmienią datę tej imprezy to ja się piszę na to spotkanie.
Ewa777 17:53, 06 mar 2025

Jakie piękne żurawie
U mnie też straszliwie wiało w tym tygodniu. Nie czuć było, że są wyższe temperatury. Dobrze, że dziś przestało, bo ten wiatr źle wpływa na samopoczucie.
Do Agnieszki Hrubeny_Żukowskiej też bym się wybrała, więc Małgosiu Margo przypomnij bliżej tego terminu
Kordina 18:03, 06 mar 2025

https://www.youtube.com/watch?v=_48MsAV-YZY

Tar wczoraj do mnie też przyszły róże i szukałam filmiku jak z nimi postępować, znalazłam ten i się dostosuję, moze też Ci się przyda
TAR 19:16, 06 mar 2025

Makao napisał(a)

Pojechałabym też ale akurat w ten weekend mamy 18tkę u siostrzeńca męża. Co pech to pech. Jeśli zmienią datę tej imprezy to ja się piszę na to spotkanie.

Ok. Zgadajcie sie
TAR 19:19, 06 mar 2025

Ewa777 napisał(a)
Jakie piękne żurawie
U mnie też straszliwie wiało w tym tygodniu. Nie czuć było, że są wyższe temperatury. Dobrze, że dziś przestało, bo ten wiatr źle wpływa na samopoczucie.
Do Agnieszki Hrubeny_Żukowskiej też bym się wybrała, więc Małgosiu Margo przypomnij bliżej tego terminu

Ewa, zurawie dziekuja. U nas dzis tez sialo. Niby cieplo ale ten wiatr zdradliwy. Jutro sie napalam na robote w ogrodzie.
TAR 19:20, 06 mar 2025

Kordina napisał(a)

Tar wczoraj do mnie też przyszły róże i szukałam filmiku jak z nimi postępować, znalazłam ten i się dostosuję, moze też Ci się przyda

Jak wroce do kompa podesle Ci linka do tego co przeslala mi Inka. Mam w ulubionych i podana wiedza lopatologicznie dla takich ja. Swiezynkow rozanych.
Gruszka_na_w... 20:09, 06 mar 2025

Ach te kaszubskie żurawie! Nigdy ich nie widziałam na żywo. Bardzo Wam zazdroszczę, że macie możliwość obserwowania ich na łonie natury.

Tarcia, róże z pewnością nas zachwycą w sezonie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 21:42, 06 mar 2025

Kordina napisał(a)

Taka strone podała mi inka Iwonka. Dla mnie tam wiedza w pigułce:

https://www.rozeogrodowe.pl/pl/blog/Wszystko-co-musisz-wiedziec-o-sadzeniu-roz-z-golym-korzeniem/9