Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 18:20, 04 mar 2025

Zrozumiales
I dokladnie jest tak jak piszesz. Polecane przez nas rosliny nagle staja sie nieosiagalne lub z cenami z kosmosu.
Judith 18:23, 04 mar 2025

No przecież przekaz TAR był oczywisty - dokładnie taki, jak napisał Marcin…
mrokasia 18:43, 04 mar 2025

Judith napisał(a)

Dokładnie!
veva 19:01, 04 mar 2025

TAR napisał(a)
Veva nie pisalam o tobie, bo chyba nie pamietasz, ze juz kiedys podsylalam ci namiary na rosliny. Troche nadinterpretujesz moje slowa.

Może trochę za ostro zereagowałam, ale napisałam Ci priv z prośba o namiary, Ty mi nie odpisałaś (tu nie mam żalu, bo ok, nie musisz), a z Twoich dzisiejszych tłumaczeń wywnioskowałam, że jestem za mało "ogrodowiskowa" i nie powinno mnie tu być (nie mam wątku plus mały udział w dyskusjach).

A tak jeszcze przy temacie, to w swojej naiwonści nawet nie sądziłam, że są tu osoby, które "czatują" na podawane przez użytkowników okazje zakupowe i robią na tym interesy.
TAR 19:14, 04 mar 2025

Nigdzie nie napisalam, ze kogos nie powinno tu byc, bo jest zbyt malo ogrodowiskowy a jedynie ze "lipne" konta powinny byc usuwane.
Moze nie zdajesz sobie z tego sprawy ale tu nie chodzi tylko o rosliny, nagminnie pobierane sa zdjecia i wstawiane na rozne portale jako "wlasne". Ja ostatnio swoje zdjecia znalazlam na fejsie
Swego czasu na olx przypadkiem trafilam goscia od dachow ze Ślaska, ktory rzekomo wykonywal moj dach (ja jestem znad morza i wiem kto robil moj dach ) a wszystkie fotki z realizacji były ściagniete z muratora. O takiej nieuczciwosci wiele by mozna bylo pisac.
Ludzie sa nieuczciwi i o tym napisalam. Mam po prostu tego dosyc.
Miskantowo 19:16, 04 mar 2025

W takich miejscach jak to forum dość łatwo o niezrozumienie „co autor miał na myśli”.
Słowa to tylko część komunikatu.

W kwestii usuwania kont to nie mam pojęcia ile jest takich „martwych dusz” ale zdecydowanie byłoby milo gdyby zostawiały ślad bytności. To miłe kiedy ktoś wpada i cos napisze

Tu w ogóle jest miło. Porad nikt nie szczędzi. Oczy można napaść widokami cudnych ogrodów. Zobaczyć ciekawe drzewa, krzewy, kwiaty.
No miłe miejsce.
Miskantowo 19:20, 04 mar 2025

TAR napisał(a)
Wiola, przez neta. Miejscowek mam kilka, wiosna chce sie wybrac do nowej szkolki z bylinami, mozesz sie dołaczyc Wpadniesz do mnie na kawe i sobie brykniemy Znalazlam ich na targach mieli ładne duze sadzonki w przyzwoitych cenach.
.

Oj, byłoby milo
Gdzieś mi tu mignął ostatnio wpis, ze jest nas sporo, tych z okolic Trójmiasta i Kaszub i moznaby sie jakoś zobaczyć na zywo.
Miałam odpisać ale właśnie kurier przyjechał i wiadomo, ręcę się zatrzęsły podczas rozpakowywania paczki z roślinami i mnie zresetowalo.
TAR 19:26, 04 mar 2025

Miskantowo napisał(a)

Oj, byłoby milo
Gdzieś mi tu mignął ostatnio wpis, ze jest nas sporo, tych z okolic Trójmiasta i Kaszub i moznaby sie jakoś zobaczyć na zywo.
Miałam odpisać ale właśnie kurier przyjechał i wiadomo, ręcę się zatrzęsły podczas rozpakowywania paczki z roślinami i mnie zresetowalo.

Co przyszło? Ja tez otrzymalam 2 paczki. W jednej clematisy a w drugiej nie wiem co. Jeszcze nie otworzylam, lezy w bagazniku. Bylo mi za zimno, bo polazlam polowac z aparatem na zurawie. Mało mi glowy nie urwalo taki wiatr. Ale foty mam
Jutro maja roze przyjsc i chyba brzozy i lilaczki.
Jest nas sporo, kilka dziewczyn bylo u mnie, ja u nich. Poza Ania Żulawianka. Ale w tym roku nie zamierzam juz odpuscic. W zeszlym sezonie ciagle cos nam stalo na przeszkodzie albo termin albo pogoda.
UlaB 19:27, 04 mar 2025

Na all... sprzedawcy też wykorzystują zdjęcia z tego forum do promowania swoich sadzonek. Pierwszy raz trafiłam na takie fotki dobre kilka lat temu, pamiętam że nawet wrzuciłam linka właścicielce na priv. Zdjęcia nadal krążą i to u większej liczby sprzedawców.
TAR 19:27, 04 mar 2025

Judith napisał(a)

mrokasia napisał(a)

Dokładnie!

Dzieki dziewczyny, niestety słowo pisane to nie to samo co mowione, mozna czasem cos zle zinterpretowac.