Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 10:20, 02 kwi 2025

Mi pasuje, zdaze roze posadzic. Przy okazji skarpe obejrze
TAR 10:29, 02 kwi 2025

Słuchajcie tez kupilam sobie akumulatorowy sekator, napalilam sie jak szczerbaty na suchary i kicha. Sekator piekny, fajnie dziala, aku trzyma dlugo. Ale nie umiem tym pracowac, jest za wolny jak na moje potrzeby. Jestem z lekka rozczarowana zabawka.
Moze nada sie do przycinania dereni, klonow i hortek. Do wycinania bylin jest bezużytezny.Na pewno jest pomocny przy grubszych galazkach na krzewach i drewkach.
Na szczescie nie kosztowal wiele, wiec zarobi na siebie W sumie to nie wiem czego sie spodziewalam
Miskantowo 11:03, 02 kwi 2025

TAR napisał(a)
Mi pasuje, zdaze roze posadzic. Przy okazji skarpe obejrze

Super
mrokasia 11:10, 02 kwi 2025

TAR napisał(a)
Słuchajcie tez kupilam sobie akumulatorowy sekator, napalilam sie jak szczerbaty na suchary i kicha. Sekator piekny, fajnie dziala, aku trzyma dlugo. Ale nie umiem tym pracowac, jest za wolny jak na moje potrzeby. Jestem z lekka rozczarowana zabawka.
Moze nada sie do przycinania dereni, klonow i hortek. Do wycinania bylin jest bezużytezny.Na pewno jest pomocny przy grubszych galazkach na krzewach i drewkach.
Na szczescie nie kosztowal wiele, wiec zarobi na siebie W sumie to nie wiem czego sie spodziewalam

He he he, ja kupiłam właśnie do cięcia gałęzi krzewów i drzewek. Do tego sprawdza się rewelacyjnie. Nie przyszłoby mi do głowy by ciąć nim byliny . Do suchych bylin to raczej takie małe nożyce jak do żywopłotu - ja tym tnę. A do małych traw najlepiej mi się sprawdza nóż do chleba z ząbkami .
LIDKA 11:15, 02 kwi 2025

Tarcia ja też go do krzaków i drzew użyła. Róże tnie rewelacja. Dłoń sie nie męczy. Od razu tne po 10 cm żeby z pakowaniem do wora sie nie męczyć. Myśle że rodki też nim obetne.

Byliny tne ręcznym a do traw mam nożyce elektryczne te długie.
Kupie jeszcze nożyce krótkie na akumulator.
LIDKA 11:16, 02 kwi 2025

Tarciu daj namiar na ten obornik suszony a nie granulowany. Dzięks
Juzia 11:26, 02 kwi 2025

O masz... poważka z tym sekatorem?
Ja to jestem zachwycona! Pierwszy sezon bez odcisków!
I tnę nim wszystko jak leci.
Seslerie mi się cięło zarąbiście! Bo te zwykłe sekatory to często mieliły... może ciut tępe
TAR 12:26, 02 kwi 2025

mrokasia napisał(a)

He he he, ja kupiłam właśnie do cięcia gałęzi krzewów i drzewek. Do tego sprawdza się rewelacyjnie. Nie przyszłoby mi do głowy by ciąć nim byliny . Do suchych bylin to raczej takie małe nożyce jak do żywopłotu - ja tym tnę. A do małych traw najlepiej mi się sprawdza nóż do chleba z ząbkami .

To prawda byliny lece nozycami do zywoplotu, mam takie aluminiowe leciutkie bodajze z Geolii lata swietlne temu kupowane.
A trawy miekkie scinam duzymi nozycami z ikei lub jeszcze lepsze sa nozyce groomerskie. Mam jedne ktorych nie uzywam na psach, poszły do ogrodu, tna jak brzytwa. Nóż sie u mnie nie sprawdzil.

LIDKA napisał(a)
Tarcia ja też go do krzaków i drzew użyła. Róże tnie rewelacja. Dłoń sie nie męczy. Od razu tne po 10 cm żeby z pakowaniem do wora sie nie męczyć. Myśle że rodki też nim obetne.

Byliny tne ręcznym a do traw mam nożyce elektryczne te długie.
Kupie jeszcze nożyce krótkie na akumulator.

Zobaczymy w nastepna wiosne, sekator przyszedl juz po moich porzadkach w ogrodzie
W poprzednim ogrodzie nozycami do zywoplotu ciela trudne trawy jak prosa, miskanty czy rozplenice. Teraz takich nie mam wiec problem z bańki. Obornik podesle na priv.

Juzia napisał(a)
O masz... poważka z tym sekatorem?
Ja to jestem zachwycona! Pierwszy sezon bez odcisków!
I tnę nim wszystko jak leci.
Seslerie mi się cięło zarąbiście! Bo te zwykłe sekatory to często mieliły... może ciut tępe

Zobaczymy za rok. Seslerie rowniez ciełam nozyczkami groomerskimi Moze przez to, ze uzylam go do kilku pozostałych bylin to sie z lekka zawiodlam. Juz mialam wszystko poprzycinane w ogrodzie jak dotarl. Nie wykorzystalam go w pelni.
Judith 13:57, 02 kwi 2025

A ja swój kupiłam do wycinania traw - spisuje się świetnie. Przydał się jeszcze do przycięcia grubszych gałęzi perukowca.
Ale przy przycinaniu hortek czy dereni używam ręcznego. Aku też jest dla mnie zbyt wolny do tych roślin .
Basieksp 18:41, 02 kwi 2025

To z tym sekatorem u Ciebie tak jak u mnie z dmuchawą do liści. Kupiliśmy do czyszczenia tui. Namachałam się tym, efekt średni i tak trzeba wszystko wygarniąć z dołu ręcznie. Jedno dobre, że kupowaliśmy bardzo tani, elektryczny, na próbę. Coś tam wydmuchuje ale szału nie ma, żalu z zakupu też.