To raczej nie jest sekator do bylin. No chyba, że takich o bardzo grubej i twardej łodydze (przegorzany, sadźce itp). U mnie się sprawdziło to, co napisała Mrokasia, że on znakomicie zastępuje sekator dwuręczny w przypadku, kiedy jednoręczny już nie daje rady ze względu na rozpiętość i twardość materii. Kiedy nie miałam tego akumulatorowego i cięłam coś z drabiny w przypadku grubszej gałęzi musiałam schodzić, brać sekator dwuręczny, którym dosyć trudno się manewrowało wewnątrz korony, a potem schodzić, żeby go odłożyć. To było bardzo męczące i spowalniało pracę. Pożyczyłam ten sekator sąsiadowi do przycinania katalp. Był przeszczęśliwy, bo cięcie 3 drzew zajęło mu 15 minut, a rok temu potrzebował na to aż trzech godzin.
No co Ty? Ja mój uwielbiam! Działa szybko, opitoliłam nim pół ogrodu po zakupie. Drzewka, byliny, jak leciało. Wyleczył mój strach przed cięciem bardzo skutecznie