Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Kordina 14:02, 12 lip 2025

TAR napisał(a)
Marzy mi sie by ktos cos podobnego wymyslil na konskie muchy, takie feromony. Szczescie przeogromne.

Moim zdaniem najskuteczniejszy w tym wypadku i używany sporadycznie jest Mugga 50% Strong Spray (sprawdź na Alle..o) w porównaniu z kosmetycznymi i zupełnie nie działającymi zp z Ross...a
TAR 14:38, 12 lip 2025

Wszystko to wiem. Nawet posiadam. Ale nie moge uzywac, robi mi to zle na skore. Ubieram sie wiec w dlugie rekawy i dlugie jasne spodnie i psikam tylko na ubranie. Niestety zapach tych srodkow mnie strasznie meczy. Do czerwca sadzenie jest bardzo ok. W lipcu zaczyna sie koszmarek. Nie ma takiej frajdy i przyjemnosci.
Kordina 15:09, 12 lip 2025

TAR napisał(a)
...Dzis obserwuje prawie 6 dzieciolow, ktore oporzadzaja mi brzozy. Nie ukrywam, ze pocieszajace.

O, to świetnie, może natura pomoże? Co do drugiego wpisu - no to współczuję... u mnie plagą są tylko komary wieczorne, much końskich jakoś mało.
TAR 15:14, 12 lip 2025

Komary to luzik. Muchy sa okropne.
mrokasia 15:27, 12 lip 2025

Komary są upierdliwe ale te gzy są okropne. Na szczęście u mnie ich prawie nie ma.
TAR 19:11, 12 lip 2025

Pare fotek z z dzisiaj i ostatniego slonecznego dnia. Ogrod oklapl tym razem od deszczu. Za to jak slonce przyjdzie to bedzie swiezo i bedzie latwo kopac.

TAR 19:14, 12 lip 2025

Zakwitla kolejna roza kupiona wiosna - Mortimer Sackler, prawie bezkolcowa. Na zdjeciach przypominala dalie a mnie przypomina kwiaty piwoniowe, jest piekna, nie spodziewalalm sie ze zakwitnie. I nawet opoxniona Burgundy Ice tez ma 2 pączki kwiatowe jupii.

Róże to na razie dla mnie eksperyment ale calkiem przyjemny. Tylko te mszyce
TAR 19:19, 12 lip 2025

Acropolis coraz ładniejsze i rozkwitaja kolejne kwiaty, fajne roze

Na rabacie posadzone sa rowniez gipsowki, perovskie i kilka stip. Jeszcze malenstwa, wiec efektu brak, licze ze za rok bedzie lepiej i gesciej. Jak nie dodam jeszcze perovskich.
Na pewno wyleci stamtad świerk i dojda 2 roze miniaturowe Flirt.

TAR 19:21, 12 lip 2025

TAR 19:26, 12 lip 2025

Tu znalazlam miejsce dla róży Artemis, podoba mi sie ale cala rabate przerobie jeszcze w tym roku. Wysadze te nieszczesna magnolie Leonard Messel, to byl zly pomysl sadzic ja tam, wysadze tez stamtad lilaka Palibina. O ile na Palibina mam miejsce to magnolia stanowi problem. Pojdzi epod sosny tam wosna inne lisciaste sa gole wiec dochodzi słonce a kwiaty beda widoczne. Rabata jest sucha lecz z nawodnieniem. Zobaczymy czy sie sprawdzi. A mam tam pusto i od groma miejsca wiec magnolia moze rosnac do oporu.

Zamiast magnolii i lilaka posadze dwie roze. Byc moze Pastelle i Lemon Rokoko lub te drobniejsze Wspomnienie Lata i Miss Granger.