Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Agatorek 23:36, 12 sty 2026

TAR napisał(a)
Ale jest cudownie. Taka zime ostatnio mielismy kilka lat temu w poprzednim domku.

To jest pierwsza zima, odkąd tu mieszkam, kiedy muszę cokolwiek odśnieżać.

Ale też uważam, że jest cudownie ❄️
TAR 12:09, 13 sty 2026

Narsi, u nas szkola tez blisko ale wszyscy autami i sie spietrzenie robi. Najgorsze jak z głownego ciagu komunikacyjnego przejedzie plug i zostawi wał brei na dojazdowkach. W tym wlasnie mozna utknąc.

Magarku wyjechalam z poslizgiem, tzn. utknelam w zaspie w ogrodzeniu sasiadow praktycznie na samym problematycznym koncu drogi Na szczescie znalezli sie sasiedzi pomocni. Wyholowali mnie na lince i fajna impra sie zrobila. Jeden z sasiadow poczestowal kawka / herbatka inny przyszedl pogadac ale z lopata i tak sobie 2 godzinki na mrozie i sniegu w sasiedzkim towarzystwie poczekalam na pomoc.
Auto prawie cale tylko plastik zderzaka wgniotl sie z lekka. Ale to ogarnie ubezpieczalnia. Ogrodzenie tez cale.

Powrot do domu juz nie byl takim wyzwaniem. Dzis rano bez problemu pomna wczorajszego błedu wystrzelilam jak z procy bezproblemowo

Aga
, to fakt zima jak ta lala. Cudo. Ilosc ptakow i ta czystosc w ogrodzie. Gorzej juz kawalek dalej gdzie czarna breja. Ciekawe jak bedzie jutro bo u nas zapowiadaja lodowe deszcze. Tego sie boje. Teraz jeszcze pelno zwierzakow przy drodze lata, bo żarelka szukaja.Głownie dziki, sarny, lisy i borsuki. Wczoraj z drogi sarna podeszla mi do auta, nawet ona sie zainteresowala co to za zbiegowisko
Z drugiej stony to smutne, zwierzaki zamiast w lesie to miedzy domami i autami biegaja. A w pasnikach pusto. Napelnia pewnie przed strzelanka zeby zwabic zwierzyne.
tulucy 22:38, 14 sty 2026

Jak sytuacja? U nas straszyli deszczem i plusowymi jutro, ale już się zmieniło i będzie tylko 0, deszczu też nie ma. Śnieg walił od południa. Pięknie jest. Młodą jedzie na narty w niedzielę. A ja na działkę odśnieżać
Magara 22:57, 14 sty 2026

TARcia - to nie najgorszy ten wyjazd w sumie miałaś

Ze zwierzakami to masz niestety rację Moja Mama, która mieszka w górnym Sopocie, mi dziś opowiadała, że sarnę za płotem widziała, taką, która wyglądała na szukającą pożywienia.
Do lisów Mama jest przyzwyczajona, do dzików - co oczywiste - też, ale mówiła, że sarny jeszcze nigdy tak blisko nie podchodziły, eh...
TAR 11:08, 15 sty 2026

tulucy napisał(a)
Jak sytuacja? U nas straszyli deszczem i plusowymi jutro, ale już się zmieniło i będzie tylko 0, deszczu też nie ma. Śnieg walił od południa. Pięknie jest. Młodą jedzie na narty w niedzielę. A ja na działkę odśnieżać

U nas gololedz straszna, auto jak rzezba lodowa, bagaznika nie moglam otworzyc choc uszczelki wysmarowane byly srodniem parking jak lodowisko chociaz odsniezony ale w pobliskich hurtowniach soli zabraklo
Pod domem posypalam piachem i na sile brame otwieralam, bo tez sie zalodzila. Dawno u nas tego nie bylo.
TAR 11:26, 15 sty 2026

Magara napisał(a)
TARcia - to nie najgorszy ten wyjazd w sumie miałaś

Ze zwierzakami to masz niestety rację Moja Mama, która mieszka w górnym Sopocie, mi dziś opowiadała, że sarnę za płotem widziała, taką, która wyglądała na szukającą pożywienia.
Do lisów Mama jest przyzwyczajona, do dzików - co oczywiste - też, ale mówiła, że sarny jeszcze nigdy tak blisko nie podchodziły, eh...

W sumie Wczorajszy powrot byl tez malo przyjemny przez lodowy deszcz.Sarny od strony ogrodzenia mi przychodzily zawsze ale nie bylo sytuacji, ze po jumbowej drodze do ludzi podchodzly i to w dzien.
Gruszka_na_w... 20:15, 15 sty 2026

TAR napisał(a)

U nas gololedz straszna, auto jak rzezba lodowa, bagaznika nie moglam otworzyc choc uszczelki wysmarowane byly srodniem parking jak lodowisko chociaz odsniezony ale w pobliskich hurtowniach soli zabraklo
Pod domem posypalam piachem i na sile brame otwieralam, bo tez sie zalodzila. Dawno u nas tego nie bylo.

I tak podziwiam Twoją odwagę, żeby w ogóle usiąść za kierownicą. Szczęśliwe dotarcie gdziekolwiek jest w takiej sytuacji loterią.

Przydomową zimę miałaś niesłychanie malowniczą. Jak w bajce.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Marcin89 14:45, 18 sty 2026

Hej, czy mógłbym prosić o zajrzenie do mojego wątku? Chodzi o ostatnie posty (z wczoraj) w sprawie klona palmowego

Zgodnie z Lidką, uznaliśmy Cię za ekspertkę
TAR 15:17, 18 sty 2026

Dzis mrozno ale slonecznie to poszlam odgladac ptaki, za duzo ich nie bylo ale wystawil sie pieknie pelzacz, kowalik, sikorki i pani gilowa. Potem jak juz poszlam przyleciala czereda a mi juz nie chcialo sie wychodzic

Pełzacz, musi mu byc zimno skoro dzis tak sobie poczynal w karmniku, zazwyczaj jest niewidoczny

TAR 15:48, 18 sty 2026