Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Magara 22:19, 04 lut 2026

No to lipa z tymi stipami. Nie wpadłabym na to, że mogą być szkodliwe. Szkoda, bo ładne to są wypełniacze.
A myślałaś o tym żeby przycinać kiedy idą w "piórka"?
Ja końcówki swoich tnę, bo nie chcę żeby się zbytnio rozsiewały - nic sobie z tego nie robią.
TAR 22:34, 05 lut 2026

Wiesz, juz nie chce sie przekonywac dalej. Nie mam ich duzo przeboleje strate. A caly efekt jest w piorkach
Margo2 23:11, 06 lut 2026

Ale dawno mnie nie było.
Niestety choróbsko mnie zmogło.
Zrobiłaś przepiękne zdjęcia z drona.
I ogród zasypany śniegiem wygląda bajecznie.
U mnie niestety dużo mniej śniegu.
Obawiam się, że będzie bardzo dużo strat. Podejrzewam, że mój zakupiony w zeszłym roku cersis przepadnie.
Zastanawiam się, czy kupować po raz kolejny.
Chyba poczekam na wieści od Was, czy Wam przetrwały starsze egzemplarze
TAR 13:39, 07 lut 2026

Czesc Gosiu. Gdzie nie spojrzysz chorobska. Taki sezon. Ale byle do przodu. Ja jestem optymistka co do cersisow. Zobaczymy w marcu. Jedynie boje sie o Golden falls. On juz rok temu dostal i mial najslabsza forme. Zobaczymy tez co bedzie z Eternalem. Ma ciezka miejscowke. Jak przezyje bede go przesadzac w inne miejsce.
Nie moge sie juz doczekac konca zimy, braku sniegu i ciepla. Nie wiem jak sie wyrobie z wiosennymi pracami. Rok temu juz mialam prawie wszystko ogarniete. A jeszcze opryski, podsypanie papu, przycinki. Maj mnie zastanie.
mirkaka 16:48, 07 lut 2026

TAR napisał(a)
Czesc Gosiu. Gdzie nie spojrzysz chorobska. Taki sezon. Ale byle do przodu. Ja jestem optymistka co do cersisow. Zobaczymy w marcu. Jedynie boje sie o Golden falls. On juz rok temu dostal i mial najslabsza forme. Zobaczymy tez co bedzie z Eternalem. Ma ciezka miejscowke. Jak przezyje bede go przesadzac w inne miejsce.
Nie moge sie juz doczekac konca zimy, braku sniegu i ciepla. Nie wiem jak sie wyrobie z wiosennymi pracami. Rok temu juz mialam prawie wszystko ogarniete. A jeszcze opryski, podsypanie papu, przycinki. Maj mnie zastanie.

No i co jak nas maj zastanie, robota nam nie ucieknie, póki co ogród pod grubą pierzynką.
Ja jakiegoś luzu nabrałam, pewnie w marcu spiny dostanę
TAR 19:04, 07 lut 2026

mirkaka napisał(a)

No i co jak nas maj zastanie, robota nam nie ucieknie, póki co ogród pod grubą pierzynką.
Ja jakiegoś luzu nabrałam, pewnie w marcu spiny dostanę

no mi to za bardzo nie lezy, truskawki musze sadzic a w maju to chce sie na lezaku luzowac
TAR 19:07, 07 lut 2026

uwaga ogloszenie

Zmienialam numer telefonu i przenoszac czaty z watsapa na nowy to stracilam je wszystkie bywa. Wiec chwilowo nie ma ze mna kontaktu. Ale probuje chcoc czesciowo je odzyskac. Tak czy inaczej bede juz do was pisac z nowego numeru. Jak mi sie uda w koncu odpalic.
Gruszka_na_w... 20:37, 07 lut 2026

TAR napisał(a)

no mi to za bardzo nie lezy, truskawki musze sadzic a w maju to chce sie na lezaku luzowac

O to, to!

U mnie dodatkowo potrzebny jest czas na prace w warzywniku, koszenie trawy i odświeżanie kancików. Pasowało mi, kiedy wszystkie prace porządkowe w ogrodzie ozdobnym miałam ukończone przed 15 marca.
Ogród z drona wygląda bajecznie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 20:48, 07 lut 2026

Odpadaja mi kanciki dzieki obrzezom. Trawe ogarnia mezaty. I powiedzial, ze pomoze tez mi w przycinkach. Moja reka ciagle slaba. Mozliwe ze wezme 2 dni wolnego na porzadkowanie ogrodu bo moge nie zdazyc ze wszystkim. Tylko niech ten snieg sie choc troche stopi.
Na zdjeciach z drona widac, ze dzialke mam spora ale ogrodeczek malutki. Zostawilam sobie las.