Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

ewsyg 10:53, 26 lut 2026

Wafel napisał(a)
U niektórych zawilce nawet zanikają, u mnie to bestie się zrobiły,ale piękne faktycznie. Może te donice to jest jakiś sposób. Ciekawa jestem czy biały też będzie taki żywotny, mam go w innym miejscu.

Ja też te bardziej inwazyjne sadzę do donic. U mnie takie są marcinki. Zawilec tak umiarkowanie.
Wafel 21:16, 26 lut 2026

Nawet nie widziałam, że marcinki są ekspansywne, dobrze wiedzieć Chciałabym już wejść w rabaty i coś robić, przygotować miejsce pod róże, coś przyciąć, coś wyciąć, ech... Nosi mnie
nicol21 22:20, 26 lut 2026

ja mam zawilce w sadzie póki co i widzę że sie rozchodzą. Nie wiem czy je przeniosę na któreś rabaty. A taki był plan. Fajnie by mi falowały na 2 z rabat. No ale....
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Wafel 12:43, 27 lut 2026

Są piękne jesienią robią robotę, ale czym zastąpić? Podoba mi się w nich i pokrój i wysokość i kolor...
mirkaka 13:57, 27 lut 2026

Wafel napisał(a)
Są piękne jesienią robią robotę, ale czym zastąpić? Podoba mi się w nich i pokrój i wysokość i kolor...

Asia nie likwiduj, może posadź do wielkiego wiadra budowlanego z wyciętym dnem?
U mnie też słabo rosną, tylko jeden gatunek jest ekspansywny, tego posadziłam w lasku, reszta słabo sobie radzi, ale to chyba dlatego że u mnie sucho i spora konkurencja w korzeniach
mirkaka 13:59, 27 lut 2026

Wafel napisał(a)
Nawet nie widziałam, że marcinki są ekspansywne, dobrze wiedzieć Chciałabym już wejść w rabaty i coś robić, przygotować miejsce pod róże, coś przyciąć, coś wyciąć, ech... Nosi mnie

Ja jutro zaczyna sprzątać taras, w donicach przytnę suchelce Zacznie się
Wafel 15:24, 27 lut 2026

W tym miejscu nie dam rady wkopać dużej donicy czy wiadra, za gęsto tam różnych korzeni już. Mam jeszcze w trzech miejscach, może zlikwiduję tylko te w narożniku, gdzie się tak rozpanoszyły i gdzie w pobliżu będą róże.

Ogarnęłam dziś taras, bo mi ptaki bajzlu narobiły nasionami. Róże w donicach mają się dobrze z tego co widzę.
Osiedlowe straszą

mrokasia 15:32, 27 lut 2026

Uuuuu, osiedlowe faktycznie straszą. Ale to nic, śnieg stopnieje, Ty tam wpadniesz, szast, prast i będą cieszyć .
Wafel 15:33, 27 lut 2026

Zabrzmiało optymistycznie, prawie uwierzyłam
magewa 15:43, 27 lut 2026

Kurczę ,jak dużo jeszcze tego śniegu u Was-u nas już wszystko stopniało i pogoda wiosenna