Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » 30 arów wietrznej pustyni

30 arów wietrznej pustyni

Anda 18:04, 10 lip 2024

Chyba nie dostaniesz tej odmiany w PL. Właśnie spojrzałam w wyszukiwarkę.

Na takie stanowiska dobry jest też klon francuski. Ma bardzo ładne liście. U nas jest coraz bardziej polecany do nasadzeń, bo bardzo dobrze znosi suszę.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
LIDKA 22:58, 10 lip 2024

5 m to kawał rabaty jest to Twoje rondo.

Śliwa wiśniowa fajna. Ola też.

Trudny dylemat ale 5 m to bardzo fajne miejsce na jakiegoś solitera.

Ciekawe co wybierzesz.

Aaa i nowy Towarzysz życia bardzo sympatyczny.
Przyjaźń z psem to uczucie nie zastąpienia żadnym innym.
Mojej Soni nie ma już 3 rok a ja nadal nie gotowa jestem na nowego psa.
UrsaMaior 23:07, 10 lip 2024

A strzępek lub buk pendula?
JoanNa 23:07, 10 lip 2024

Ktoś na allegro lokalnie sprzedaje te Fruitless, tyle że w mazowieckim-400zl za 3metrowe drzewko to chyba dobra cena? Choć to spory kawałek drogi dla mnie.
Kurcze ten klon francuski też 'egzotyczny' na naszym rynku, w wielu szkółkach w brakach jest. Ale liście rzeczywiście bardzo ładne, takie nietypowe
LIDKA 23:16, 10 lip 2024

A może lokalnie ambrowca znajdziesz? Ładne liście ma.

Albo tulipanowca? Jest tyle fajnych drzew. Sama mam zawsze klopot z wyborem.
JoanNa 23:39, 10 lip 2024

LIDKA napisał(a)
A może lokalnie ambrowca znajdziesz? Ładne liście ma.

Albo tulipanowca? Jest tyle fajnych drzew. Sama mam zawsze klopot z wyborem.

No widzisz jakie to trudne!
Tulipanowca i ambrowca też sobie kiedyś zanotowałam, podobnie jak buka pendulę polecanego przez Ursę. Pendulę widziałam akurat w innym miejscu działki, ale kurcze tutaj też mógłby fajnie wyglądać, tylko czy wytrzyma to południowe słońce?
Podoba mi się naprawdę wiele drzew, tylko wiele z nich jest dużym drzewem, i trochę się obawiam sadzić takie blisko domu, bo ta rabata jest 4m od budynku. Dlatego patrzyłam na te z zakresu do 7m, max 10m. No i też nie wszystkie lubią takie warunki.
UrsaMaior 00:02, 11 lip 2024

W takim razie świdośliwa.
Anda 06:15, 11 lip 2024

JoanNa napisał(a)
Ktoś na allegro lokalnie sprzedaje te Fruitless, tyle że w mazowieckim-400zl za 3metrowe drzewko to chyba dobra cena? Choć to spory kawałek drogi dla mnie.
Kurcze ten klon francuski też 'egzotyczny' na naszym rynku, w wielu szkółkach w brakach jest. Ale liście rzeczywiście bardzo ładne, takie nietypowe

Wg mnie bardzo dobra cena

Korzenie tego drzewka powinny iść bardziej w dół niż na boki, żeby kostki nie podniosło za jakiś czas. W proponowanych przeze mnie drzewkach tak jest.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anuska2507 10:21, 11 lip 2024

JoanNa napisał(a)

No widzisz jakie to trudne!
Tulipanowca i ambrowca też sobie kiedyś zanotowałam, podobnie jak buka pendulę polecanego przez Ursę. Pendulę widziałam akurat w innym miejscu działki, ale kurcze tutaj też mógłby fajnie wyglądać, tylko czy wytrzyma to południowe słońce?
Podoba mi się naprawdę wiele drzew, tylko wiele z nich jest dużym drzewem, i trochę się obawiam sadzić takie blisko domu, bo ta rabata jest 4m od budynku. Dlatego patrzyłam na te z zakresu do 7m, max 10m. No i też nie wszystkie lubią takie warunki.

Ja na swoich piaskach odrzuciłam ambrowca, bo wydaje mi się, że on potrzebuje więcej wody.
anuska2507 10:24, 11 lip 2024

JoanNa napisał(a)

Może na początek rozejrzyj się, co masz w okolicznych szkółkach stacjonarnie - może trafisz jakiś porządny okaz z polecanych drzew w dobrej cenie.