Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boso przez ogródek

Boso przez ogródek

Basieksp 13:38, 04 lip 2024

No nawet zwykły czosnek a jaki ładny Tak jak Hania pisze, żal byłoby taki czosnek jeść
AgaBoso 08:49, 17 lip 2024

Dzią jest małe święto, spróbowaliśmy pierwszego pomidora - Or Pera d'Abruzzo. Jak na pierwszy jest dobry, skórka twardawa, ale pięknie odchodzi, w środku soczysty, im bliżej łodygi tym mniej soczysty. Wykazywał brak wapnia jako jedyny z pomidorów.

Większość pomidorów wykazało brak potasu, więc wczoraj opryskałam je nawozem do pomidorów z polecenia Pani Kasi In The Garden

Coraz więcej zaczyna się rumienić, ten jest od Patrycji

Black Cherry
AgaBoso 08:55, 17 lip 2024

Reszta na ten moment bez opisu

AgaBoso 08:58, 17 lip 2024

Kwiaty w tym roku nie bardzo się udały, ale coś kwitnie. super zapowiadają się kosmosy, a nawet pojawiły się cynie wysiane w kwietniu i spisane na straty.

Pierwszy słonecznik

Mieczyk, który miał być fioletowy
Basieksp 09:54, 17 lip 2024

O kurka super, prawdziwe święto i w dodatku jaki ogrom wygląda jak mała dynia u nas mamy w tym roku poślizg z pomidorami, dopiero zaczynają powoli, chyba przez te ciągłe deszcze u nas mało słońca mają, jakoś powoli się rozkręcają.
Narsilia 10:56, 17 lip 2024

No szybko masz te pomidorki ten arbuzowy śmieszny kwiaty też piękne uwielbiam słoneczniki sama nie mam ale to takie rozweselajace kwiaty .
Mieczyki uwielbiam w każdym kolorze są piękne , uwielbiam je ścinać do wazonu mam taki długi i robią niesamowite wrażenie.
Myślałam posadzić ale ponoć trzeba wykopywać bulwy na zime
Gruszka_na_w... 13:44, 17 lip 2024

Podziwiam dojrzewające pomidory!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AgaBoso 09:07, 18 lip 2024

Dziękuję za ochy i achy.

Pomidory są w szklarni, w gruncie dojrzewają się tylko jedne koktajlowe. Za to ogórki dosiałam, bo zebrałam dopiero z 10 sztuk. Cieszę się, że mam jeszcze przetwory z ubiegłego roku.

Ja swoje mieczyki posadziłam jakoś z końcem stycznia, bo myślałam że przerwają i przetrwały. Ten ze zdjęcia był sadzony 28 kwietnia, ma trochę szybciej kwiaty.

Wczoraj posiałam kolendrę i fasolkę szparagową Złota Saxa między przycięte krzaczki truskawek.
Jednak z bułką i masłem to żółta fasolka smakuje mi najbardziej, potem zielona Ferrari (ta jest najsmaczniejsza bez żadnych dodatków) a na końcu tyczna Blauhilde (jak dla mnie za gorzka).
Może za rok skuszę się na tyczną Cobra, podobno jest pyszna.
sylwia_slomc... 21:45, 19 lip 2024

Zajrzałam bo byłam jak zakładałaś wątek, a tu już ogrodowanie pełną gębą idzie Własne plony najsmaczniejsze i samo zdrowie
AgaBoso 22:28, 20 lip 2024

Fajnie Sylwia, że zajrzałaś Trochę się wkręciłam to fakt, nawet planuję kwiaty dla ozdoby.

Już próbowałam pierwsze pomidory i trzecim z kolei był Black Cherr. Co za smak, na pewno zostanie ze mną na dłużej.