Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boso przez ogródek

Boso przez ogródek

AgaBoso 15:40, 20 sie 2024

Oo, bardzo chętnie Wyczytałam tu na forum, że one się lubia pokładać. Jakie macie z tym doświadczenie?
Jesli nie obok domku je posadzę to mam juz upatrzone miejsce, aby zasłonić warzywnik.
MagdaLenka 16:46, 20 sie 2024

U mnie nie pokładają się. Są bardzo sztywne.
AgaBoso 07:03, 21 sie 2024

Po przeglądzie z moim lubym zapadła decyzja, że po prawej stronie domku posadzimy Gracillusy, dziękuję Lidka za polecenie. Do tego dojdzie werbena paragońska.

Mam małe sadzonki wieczornika damskiego, zastanawiam się czy będzie pasował do traw i hortensji. Zakładam, że do piwoni nie, podobnie jak werbena.
LIDKA 08:02, 21 sie 2024

Agnieszka ja z piwoniami dopiero zaczaczynam. Mamm 4 . Wcianełam je przed hortkami na nowej. Z innymi bylinami.
Musze zobaczyć czy im i mi bedzie tak pasować.
Angelika95 09:26, 21 sie 2024

Agnieszko, widziałam gdzieś na insta połączenie gracillimusa i werbeny - pięknie. Też planuję tego miskanta u siebie koło basenu, żeby go zakryć, ale to już w następnym roku.
AgaBoso 20:39, 21 sie 2024

To się cieszę Będę wrzucać zdjęcia, może nawet w przyszłym tygodniu. Być może jutro panowie położą kostek to będę mogła działać z tą rabatą.

Byłam dziś u MagdaLenki po miskanta, ale pogoda nam pokrzyżowała plany i odbiorę tę olbrzymią sadzonki w przyszłym tygodniu. Będzie czym obsadzić drugą stronę basenu a i na zasłonięcie fragmentu warzywnika starczy.
Czy do miskanta memory będzie pasował wieczornik damski?

Udało mi się przesadzić porzeczki, jeżyny i jagody kamczackie więc zwolniła się przestrzeń na hortensje i piwonie.
Piwonie na tą rabatę mam od babci, ale hortensji Anabell strong jeszcze nie. Będę wdzięczna za polecenie sklepu.
Czytałam, że te hortensje dobrze się ukorzeniają z patyków.

MagdaLenka 20:50, 21 sie 2024

Anabelle strong jest w szkółce w Nałęczowie.
Pewnie będę tam w sobotę, więc mogę zrobić zdjęcia i sprawdzić cenę.
AgaBoso 20:54, 21 sie 2024

Będę wdzięczna
AgaBoso 13:56, 22 sie 2024

Panowie zaczęli pracę wcześniej, bo dziś. Byli na tyle mili że zerwali mi cześć trawy koparką co daje mi szerszą rabatę, około 2m. Także będę miała do zagospodarowania 2mx14m.

2mx10m myślałam, aby w tle dać a'la żywopłot z misknata memory a na przód hortensje Annabell Stong i werbena. Zależy mi na zasłonięciu warzywnika i jagodnik.

2mx4m chcę posadzić w tle miskant memory oraz piwonie. Przeniosę ten projekt spod domku na ten pas i nie będzie się stykał z pasem hortensji.

AgaBoso 13:57, 22 sie 2024

Czy odległości 100cm między hortensjami i 40cm między piwoniami będą wystarczające?