Najlepsze jest to, że od momentu posadzenia firletek u siebie widzę je w ogórdkach u sąsiadek pod blokami. A we wczorajszym odcinku Kasia in the garden też o nich wpsomniała

Nawet mama mojego partnera ma kilka u siebie i zaklepała sobie parę sadzonek ode mnie.
Teraz rozglądam się za hortensjami i upatrzyłam dwie (HORTENSJA PIŁKOWANA 'PREZIOSA' oraz HORTENSJA KRZEWIASTA 'ANABELLE'). Pomyślsłam żeby kupić 2 sadzonki i za jakiś czas je rozmnożyć.
Nad piwnoniami jeszcze dumam, mam coś dostać od babci partnera. Sadzonki posadzone w kwietniu nie wyglądają najlepiej, poczerniały trochę. Myślę, że zostały przemrożone. Czy dobrzebyłoby je teraz przyciąć?
Niestety na łodygach pomidorów pojawiły mi się brązowe plamy, pomimo zastosowania drożdzży, Wydaje mi się, że moemntami pomimo otwartych dwóch okien i jednych drzwi było za wilgotno.
W tym juz wolałam opryskać je niz wyrzucić jak w ubiegłym, także zastosowałam Cabrio Duo 112 EC który u wielu się sprawdzał. Za kilka dni podleję je też gnojówką ze skrzypu. Mam nadzieję, że doczekam w tym roku pomidorów