Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przy ścieżce

Przy ścieżce

vita 18:26, 12 maj 2024

Kasya napisał(a)
Świetne są i dobrze u ciebie rosną niezła gromadka
Na żywo nigdy takich nie widziałam

Dla mnie najpiękniejsze z kwiatków, dobrze rosną, odpukać! Dzięki Kasia

vita 18:40, 12 maj 2024

Joku napisał(a)
Przez zimę przetrzymujesz wodę w tych butlach czy zimują na pusto? Zapełnione w czasie mrozu chyba by popękały, tak myślę. Deliberuję bo zastanowiło mnie wykorzystanie wody na przedwiośniu.
Będę miała na uwadze owe primula auricula . Myślałam że tobie chodzi o zielonkawe kwiaty bo takie też są. Było dużo różnych kuklików, ostatkami sił się opanowywałam żeby nie nabyć .

Jola Twoje ostatnie siły żeby 'nie nabyć', stają się już legendarne Nikt ja Ty nie potrafi sobie narzucić takiej dyscypliny Warto z Tobą szkółkingować
Tak, przez zimę przetrzymuję wodę w butelkach, żadna mi jeszcze nie pękła, muszę tylko nalewać do odpowiedniego poziomu. Korzystam z nich też zimą, jak potrzebuję deszczówki do podlania co bardziej wrażliwych roślin. Martwię się teraz, bo pięciolitrowy model butelki z nakrętką i wygodnym uchwytem wody mineralnej znika
vita 19:22, 12 maj 2024

Zakup z lutego doczekał się realizacji, kurier zadzwonił po siedemnastej, że był i nikogo nie zastał. Kto by się spodziewał kuriera po siedemnastej!? Z zakupów jeździłam za nim po różnych ulicach, ale udało się, sadzonki pomidorów rozpakowane
Nie były w najlepszej kondycji, ale nie ma się co dziwić, trzy dni spędziły ciasno upakowane. A mogły dłużej, gdybym nie dopadła kuriera na Kasztanowej, he he

Już następnego dnia wyglądały dużo lepiej, zastanawiałam się co robić, posadzić do szklarni czy do większych doniczek? Nocą ledwie trzy na plusie...

Wczoraj udało mi się posadzić połowę, w ostatniej chwili przypomniało mi się, jak Muszelka radziła dać do dołka pociętą pokrzywę Posadzone, podwiązane, z dobrem wszelakim, nawet z wkopanymi do góry dnem butelkami, miejscem na dodatkowe dawkowanie wody, gdybym chciała polecić na północ

Tyle emocji z tymi pomidorami, jakby co najmniej z rzadkimi storczykami

vita 19:55, 12 maj 2024

Wspaniały miękkolistny kwitnie

Pierwiosnki sieboldii też

Mam też kawałeczek lasku od Mirki

vita 20:00, 12 maj 2024

Kaliny japońskie oszczędziły przymrozki.

Klamka zapadła, wylatują wszystkie bukszpany, nie mam już siły o nie walczyć.

vita 20:08, 12 maj 2024

Jeszcze moje hosty, lubię te o dużych, mięsistych liściach.

Alija 20:17, 12 maj 2024

Hosty uwielbiam, najbardziej też te o wielkich liściach. Bukszpany również uwielbiam, ale w zeszłym roku zrobiłam dokładnie to co Ty, aż mi się płakać chciało
Wiktorio, dziękuję za informację na temat cięcia piwonii, też muszę tak zrobić.
Joku 21:25, 12 maj 2024

vita napisał(a)
Wspaniały szerokolistny kwitnie

Mam też kawałeczek lasku od Mirki

Szerokolistny co to za jeden? Ten kawałek lasku bardzo dobrze się czuje w cienistych miejscach. U mnie przez przypadek pojawił się na słonecznym miejscu. Póki słońce pojawia się rzadko jest ładnie, ale z czasem zaczyna podsychać, wygląda po prostu żałośnie.
Basieksp 21:39, 12 maj 2024

Też lubię duże hosty, ale te mniejsze też, ogólnie chyba wszystkie
vita 21:50, 12 maj 2024

Alija napisał(a)
Hosty uwielbiam, najbardziej też te o wielkich liściach. Bukszpany również uwielbiam, ale w zeszłym roku zrobiłam dokładnie to co Ty, aż mi się płakać chciało
Wiktorio, dziękuję za informację na temat cięcia piwonii, też muszę tak zrobić.

Nie płakałam nad bukszpanami. Po wszystkim, wchodząc do domu i zerkając do lustra zobaczyłam na głowie dwie gąsienice ćmy, a fe! Muszę na cito spalić pozostałości, nieźle dała mi w kość walka ze szkodnikiem, droga była i nieskuteczna. Mam ogromne ilości imperaty, posadzę w to miejsce po bukszpanach. Będzie finalnie nawet ciekawiej. Nad innymi miejscami pomyślę, nie ma czego żałować
To tniemy piwonie krzewiaste?