Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Mala_Mi 09:37, 19 lip 2015

Agniecha.. radosna twórczość trwa .. i dobrze... rabaty się robią.

Lobelia u mnie zimowała i to dość długo.. tylko miał za sucho. Ona lubi wilgoć latem i to sporo, a zimą to już chyba nie za bardzo. Żyłą puki ją regularnie latem zalewałam wodą, jak zrobiło się sucho to padła
Dostałam teraz taką od Grupy Tarnowskiej
popcorn 10:26, 19 lip 2015

Mam jarzmiankę Moulin Rouge, bardzo ciemna nie jest, ale kwitnie już od miesiąca i nadal dobrze wygląda
jakąś sieweczkę nawet dojrzałam pod spodem, ciekawe na jaki kolor zakwitnie (ale ma rozmiar XS, więc pewnie przyjdzie poczekać ze 2-3 lata..)
pozdrawiam
popcorn 18:15, 19 lip 2015

puk, co słychać? u Was burze?
agniecha973 19:16, 19 lip 2015

Jestem, burze dopiero zaczynają pomrukiwać. Mam nadzieję, ze dziś podleje. Dawno takiego suchego roku nie było. KATASTROFA!

Rabaty się robią, prawda, ale lekko nie jest przez suszę. W niektórych miejscach ciężko szpadel wbić.
Szałwia widzę, że pijok straszny. Muszę podlewać co chwilę, więc ma u mnie szansę skończyć jak u ciebie.

Karolina, jarzmianki szybko przybierają, więc za rok już zakwitnie. Tak jest u mnie. Ubiegłoroczne już kwitną, choć jeszcze rozmiary mają małe. Ja mam jakiś mix odmian, kupowałam u Podstolca kłącza za nieduże pieniądze. Mam białe (one takie brudno białe są), białe z delikatnym różem i rózowe, ale nie fest ciemne. Te wszystkie rosną jak na drożdżach i kwitną już długo i wciąż. Ale szukałam dwa lata temu ciemnej bordowej jarzmianki do żółtych róż i wybór padł na Venice. Byle co jak na razie. Chybya, ze jej potrzeba z 5 lat, żeby się rozbujać. Bo siewki ubiegłoroczne mojego mixu przerosły roślinę (Venice)sadzoną 2 lata temu z doniczki litrowej!
siakowa 19:26, 19 lip 2015

popcorn napisał(a)
Mam jarzmiankę Moulin Rouge, bardzo ciemna nie jest, ale kwitnie już od miesiąca i nadal dobrze wygląda
jakąś sieweczkę nawet dojrzałam pod spodem, ciekawe na jaki kolor zakwitnie (ale ma rozmiar XS, więc pewnie przyjdzie poczekać ze 2-3 lata..)
pozdrawiam

ja mam hadspen blood zapraszam zdjęcia z dziś zobaczyc kolor.., kwitnie cały czas mimo podlania octem
agniecha973 19:46, 19 lip 2015

A cóż ona ci uczyniła, ze ty ją octem??? Ładna, byłam.
popcorn 20:55, 19 lip 2015

Octem? Dzięki Agniecha a info to muszę ją wysadzić spod dużej, do doniczki chyba, i dbać
pozdrawiam!
siakowa 21:43, 19 lip 2015

agniecha973 napisał(a)
A cóż ona ci uczyniła, ze ty ją octem??? Ładna, byłam.
w sensie mikstura na mszyce i zostalo mi w konewce to polecialam po jarzmiankach bo byly obok ot niedoswiadczona ogrodniczka
agniecha973 22:05, 19 lip 2015

A! To spoko, przecież mikstura na mszyce nie może niszczyć roślin, na których siedzą mszyce.

Karolina, w doniczce zasuszysz. Na razie zostaw, chyba, ze masz mokro po deszczu, to posadź tak, żeby miała miejsce się rozwijać.
popcorn 13:37, 20 lip 2015

Na razie nie ruszam, po urlopie może przesadzę do doniczki
pozdrawiam!