Mala_Mi
12:31, 03 maj 2012

OK. jest w porządku..... jest izolacja
Ja nie chciałam opaski wokół domu, bo podobają mi się rabaty lub trawnik do samego domu....... ..... wyglada to pięknie.... Niestety jestem też kobietą pracującą i po czasie okazało się, że może i fajnie ale niepraktycznie
Pod okapem za mało wody - trawa żółkła, rośłiny zdychały..... podlewać się eni chciało.. M zainstalwoał nawet specjalną linie nawadniająca do podlewania extra.... Jednak ta elewacja co się brudziła, extra woda do podlewania....... zwyciężyły względy praktyczne..... zrobiliśmy opaske. Czyli moje kolejne pomysły dały nam roboty głupiego.... rozpieprzony trawnik, kolejne roboty na zagospodarowanym, przestawianie zraszaczy...... kupa ziemi z któą nie był oco zrobić..można wywieżć..ale transport, kłopot....... tym sposobme mam skalniak
Plus kamien z utwardania podjazdu na spód i ziemia spod opaski jako żyzna na wierzch.... . Jedna zmiana pociągnęła następne zmiany, bo skalniak powstał tam gdzie go miało nie być..... wiec z powodu skalniaka trzeba było zmienić....................................................................................................................................... i tak sobie zmieniamy, bo ja mam głupie pomysły... na szczęście M bardz ocierpliwy.. widze tylko jak próbuje ze stoickim spokojem podejsć do rzeczy które znów trzeba zaminić, bo......
Podsumowująć, nei ma pojc ęcia co zrobić aby elewac ja się nei brudziła..kosówka... jak urośnie i zarośnie to nie bedzie chlapało, a jak ochlapie to i tak nie będzie widać... byle tylko korzenie nie rozwalały fundamentów...... napewno żadnych kamyków... Ma w dwóch miejscach kamyki i nie mam ochoty bawić się w Kopciuszka na wybieranie ich i mycie z osadów , mchów , zielnosci i całego syfa co do nich naleci... Ładnie to wygląda, to prawda, ale ja nie mam natury oraz czasu, by bawić sie w takie klocki.... Bedę podziwać u innych.... mój ogród musi być mniej pracochłonny, dlatego nie ma u mnie praktycznie niczego do kształtowania i podcinania. Tego co mam do wycięcia wiosną jak np. trawy, byliny, czy pęcherznice, wierzby, owocówki.... wystarczy jak na dwoje nie młodych wiekiem ludzi....

Ja nie chciałam opaski wokół domu, bo podobają mi się rabaty lub trawnik do samego domu....... ..... wyglada to pięknie.... Niestety jestem też kobietą pracującą i po czasie okazało się, że może i fajnie ale niepraktycznie

Podsumowująć, nei ma pojc ęcia co zrobić aby elewac ja się nei brudziła..kosówka... jak urośnie i zarośnie to nie bedzie chlapało, a jak ochlapie to i tak nie będzie widać... byle tylko korzenie nie rozwalały fundamentów...... napewno żadnych kamyków... Ma w dwóch miejscach kamyki i nie mam ochoty bawić się w Kopciuszka na wybieranie ich i mycie z osadów , mchów , zielnosci i całego syfa co do nich naleci... Ładnie to wygląda, to prawda, ale ja nie mam natury oraz czasu, by bawić sie w takie klocki.... Bedę podziwać u innych.... mój ogród musi być mniej pracochłonny, dlatego nie ma u mnie praktycznie niczego do kształtowania i podcinania. Tego co mam do wycięcia wiosną jak np. trawy, byliny, czy pęcherznice, wierzby, owocówki.... wystarczy jak na dwoje nie młodych wiekiem ludzi....