Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 22:50, 16 lut 2013

Wiosną pachnie. Dziś było +7 bez słońca, więc zdecydowaliśmy się zwinąć śnieg z trawników

Tu zwinięty śnieg w rolce

Przy okazji świętowaliśmy spóźnione Walentynki

Bogdzia 23:14, 16 lut 2013

agniecha973 napisał(a)
U mnie drapieżnik głoduje. Polował dziś 2 x na naszych oczach i nic. Ależ to się niesamowicie ogląda! Jaki on jest zwinny i szybki! Bogdziu, Mariusz, czy to na 100% młody jastrząb? Wklejam dzisiejsze zdjęcia, czy coś podpowiedzą?

Myślę że to samica krogulca.Zwijanie śniegu swietne.
agniecha973 00:17, 17 lut 2013

Bogdziu, dziękuję. Ja miałam wątpliwości co do jastrzębia, a Ty je potwierdzasz. Czyli obstawiamy krogulca.
Mala_Mi 00:22, 17 lut 2013

Padam, tylko uśmiech zostawiam
Urszulla 03:26, 17 lut 2013

agniecha973 napisał(a)
Wiosną pachnie. Dziś było +7 bez słońca, więc zdecydowaliśmy się zwinąć śnieg z trawników

Tu zwinięty śnieg w rolce

Przy okazji świętowaliśmy spóźnione Walentynki

Teraz to już nawet w rolce nikt śniegu chyba nie przyjmie mimo że taki rasowo zwinięty
Tydzień temu może kilka osób chętnych znalazłoby się

A śniegowe Walentynki też mi się podobają
magnolia 23:34, 17 lut 2013

Dasia napisał(a)
Niezłe zakupy
Ja dzis w castoramie byłam, już sięgałam po nasiona, ale stwierdziłam, że muszę najpierw przemyśleć i zalpanować, listę sporządzić, a nie tak na łapu, capu. Ale nasiona nawet w markecie spożywczym obok mojej pracy już się pojawiły i kuszą

Podzielam Wasze zachwyty nad ogrodami Pieta Outdolfa, zastanawiam się tylko jak one wiosną wyglądają, nie są łyse?

gdzieś widziałam że są obsadzone na gęsto cebulami- masowo- narcyzy, różne czosnki.
Ale po cebulach pewnie mają 'trudny' moment. Może dowiem się tego u źródła, jak się uda pojechać.
Elfik 20:27, 18 lut 2013

No, tego jeszcze nie było: rolowanie śniegu z trawnika. Ha ha ha ha!
Widzę, Agniecha, że zaczynasz być omnibusem w kwestii ptaszkowej! Ja w tej kwestii mam ogromne niedosyty. Słoninka dyndała, dyndała, a teraz jest "+", więc wywaliłam. Kilo ziarna się kisi w spiżarce, a amatorów na nie brak. Nie lubią mnie ptaszki . Już mi przyszło do głowy wykorzystać to ziarno do chleba, ale tam jest dużo prosa , a ja za Kopciuszka robić nie będę.
Miłego wyczekiwania na wiosnę! Całuski ślę!
agniecha973 08:56, 19 lut 2013

Ula, Magnolia, Elfik hejoo! Pozdrawiam. Marazm jakiś mnie dopadł. Odgrzebuję informacje o roślinach zapisywane przez ostatni rok, powoli skłądam sobie różne rabaty, ale co z tego wyjdzie nie wiem.
ewalm 10:11, 19 lut 2013

Aga, czy mogłabys ten śnieg zrolować już całkiem, bo u mnie wróciły mrozy i ja mam ich już zupełnie dosyć i nie chcę już zimy. : (
agniecha973 10:14, 19 lut 2013

Ewa, u mnie sypie od nocki i wygląda na to, że co raz mocniej. ALe pocieszające jest to, że mimo wszystko czuć wiosnę, nawet z tym śniegiem. Tylko nie chce mi się znów jeździć po białych drogach, czarne przez chwilę już były