Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W zgodzie z lasem

W zgodzie z lasem

Eupraksja 22:26, 29 lip 2025

Marcin super przydatna zasada z tym wycinaniem drzew, dziękuję! Na szczęście większość zdecydowana tych dużych drzew, które u nas zostały wycięte, to sosny, czyli mogę się nie martwić o nie, uff.

Agnieszka dziękuję za odwiedziny, zajrzałam też do Ciebie i podzieliłam się swoimi przemyśleniami Tę ciszę i spokój u Ciebie widać nawet na zdjęciach, wspaniale!
Gosialuk 08:20, 30 lip 2025

Ewa ja siewki dębów też z rabat wyrywam, w trawie nie ma problemu, bo koszenie skutecznie je załatwia. Skutecznego sposobu na odrosty nie mam, one jak głowa smoka, w miejsce jednej odciętej wyrasta 7 nowych. Tyle, że nie można zwlekać z wycinaniem, wtedy sekator spokojnie daje radę.
Jak posadzisz krzewy i się rozrosną, będzie tych siewek trochę mniej, bo nie będą miały na tyle światła by się rozwijać.
Co do zbierania liści, to ja zgrabuję je na te miejsca, gdzie za dwa, może trzy lata planuję coś posadzić. Nie trzeba kłaść włókniny, a przy odpowiednio grubej warstwie chwasty nie rosną.
Eupraksja 22:46, 30 lip 2025

Gosia genialny sposób z tymi liśćmi! I taki samoregulujący się Nie poprzerastają z czasem jak "szmata", nie trzeba płacić jak za kolejne worki kory, nie rozpadną się ze starości jak folia, nie zajmują miejsca w kompostowniku, tylko powolutku od dołu użyźniają od razu przyszłe rabaty i do tego naturalistycznie wyglądają przez te lata oczekiwania - ideał!
ajka 23:52, 31 lip 2025

Eupraksja napisał(a)
Lidka dziękuję za podpowiedź z Mają, my w sumie nie mamy telewizji, więc będę musiała wykupić dostęp gdzieś na jakiejś platformie. A wtedy chyba będę oglądała ciurkiem wszystkie sezony

Jeśli się nie mylę Maja w ogrodzie jest na player.pl bez opłat. Chyba, że to Nowa Maja w Ogrodzie, to trzeba wykupić pakiet.