Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W zgodzie z lasem

W zgodzie z lasem

Agatorek 08:24, 18 wrz 2025

No widać całkiem niezłe postępy w tym Twoim ogrodolesie (fajne określenie )

Nerecznica mi się bardzo podoba ❤️
Ulina 19:25, 19 wrz 2025

U Ciebie prawdziwe szaleństwo zakupów ogrodowych
lubisz różnorodność na rabatach to będzie bardzo ciekawie.

Fiołki zjadają ślimaki
liriope musisz sprawdzić czy rośnie kępowo czy rozłogowo, bo są różne odmiany.
Basieksp 20:26, 19 wrz 2025

U mnie brunera, mało się wysiewa, ale to chyba dlatego, ze dość szybko kwiaty jej wycinam. Ale to co zdążyło mi się wysiać jest takie jak mateczna roślina.

A narecznica u mnie jest zimozielona. Wyczytałam, ze ona jest półzimozielona. Zimy są ciepłe, to u mnie zdobiła rabatę całą zimę. Niedawno sobie ją dzieliłam, mała jest po tym dzieleniu ale myślę, że na wiosnę ładnie ruszy
ajka 22:09, 20 wrz 2025

Brunery też mi się co jakiś czas wysiewają, zostawiam tylko te, których kolor mi się podoba, nie ma problemu z ich przesadzaniem, możesz to nawet teraz zrobić. Ogólnie jesień i wiosna to najlepszy czas na przesadzanie.
ewsyg 15:31, 30 wrz 2025

Spodobała mi się ta narecznica.
Eupraksja 22:31, 02 paź 2025

Dziękuję za wszystkie odwiedziny i zbiorczo odpowiadam

Cieszą mnie dobre wieści o liriope, ta moja to bodajże Big Blue, nie zgłębiałam w ogóle kwestii rozrastania się, a nawet bym chciała, bo ogólnie miejsca do obsadzania mamy dużo, a rośliny drogie, więc wszystkie własne sadzonki są mile widziane

Dziękuję za podpowiedź ze ślimakami, to chyba w nocy muszę iść na łowy? Za dnia nie ma po nich śladu. Nie chciałabym nic sypać, chociaż w poprzednim ogrodzie dla ślimaków robiłam wyjątek, ale miałam tam nagusów całe watahy.

Brunerek część już przesadziłam, bo akurat mi przeszkadzały tam gdzie wyrosły, pięknie się rozwijają, ogromnie mnie to cieszy, będzie produkcja własnych sadzonek!

Jasnota moja to Silver Dragon, bardzo nam się podoba i dokupiliśmy kolejne dwie Czy będzie inwazyjna nie wiem jeszcze, bo to świeże nabytki. Mam nadzieję, że sobie poradzi, i też, podobnie jak brunera, rozświetla tymi swoimi listkami rabatę.

Nerecznica u nas też poprzednią zimę przetrwała z zielonymi liśćmi, ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu - ale i wielkiej radości, zwłaszcza że ta kępa od północy jest przy wejściu do domu i tak je ładnie okala.

A w międzyczasie pojechaliśmy na kolejne zakupy do Zielonych Progów i trwa sadzenie kolejnych nabytków Relacja foto wkrótce, na razie nas choroba trochę przystopowała i zamknęła w domu.

Raz jeszcze dziękuję za każdy wpis, przesyłam ogrodnicze pozdrowienia dla Was <3
Eupraksja 22:57, 02 paź 2025

A tymczasem jeszcze zdjęcia sprzed tygodnia - wczesnojesienne okiem i obiektywem M

Eupraksja 22:58, 02 paź 2025

Agatorek 08:47, 03 paź 2025

❤️ śliczne ujęcia
mrokasia 09:30, 03 paź 2025

EM ma oko .
Podziwiam, że jeszcze kupujesz i sadzisz. Chociaż w ciągu dnia jeszcze dość ciepło, szczególnie jak jest słońce. Tyle, że ja wtedy w biurze. Ale na jutro mam plan .